Wijken in Hong Kong

Tsim Sha Tsui

“Ik pak na het werk altijd graag de Star Ferry en geniet dan van het mooie uitzicht en het zeebriesje. Zo'n boottochtje is echt een aanrader!”

- Hiu Tung woont al sinds 2024 in Hong Kong

Tsim Sha Tsui ligt op het zuidelijke puntje van het Kowloon-schiereiland en kijkt uit op het Centrum aan de overkant van de Victoria Harbour. Tsum Sha Tsui is een wijk die nooit slaapt; je vindt hier vele winkelcentra en winkelstraten, levendige barretjes en bruisende nachtclubs. Hier liggen ook een aantal van de meest bekende bezienswaardigheden en interessante musea van Hongkong.

Tsim Sha Tsui, wat ‘scherpe landtong van zand’ betekent in het Chinees, lag in het begin van de 19e eeuw aan een belangrijke handelsroute, en het schiereiland was een grote handelshaven voor boten van over de hele wereld. Onder de Britse heerschappij verzorgde Star Ferry en de Kowloon-Canton Railway transporten tussen Tsim Sha Tsui en het Centrum, en andere gebieden. Sinds die tijd is de wijk zich steeds verder blijven ontwikkelen, en Tsim Sha Tsui is nu het grote toeristische centrum van Hongkong.

Als er een groot winkelparadijs voor shoppers bestaat, dan is het Tsim Sha Tsui! Je vindt hier namelijk alles. Allereerst is er Harbour City, een gigantisch winkelcomplex met meer dan 700 winkels waar je gemakkelijk een hele dag kunt doorbrengen. 1881 Heritage, het voormalige waterpolitiebureau, is omgetoverd tot een modern gebouw met luxe winkels, en iSQUARE, The ONE, Mira Place en K11 zijn eveneens perfecte plekken om lekker te winkelen. Als je liever over winkelstraten loopt, in plaats van in winkelcentra, wandel dan eens door Canton Road, Granville Road en Nathan Road. Hier vind je zeker datgene dat je zoekt!

Tsim Sha Tsui is een wijk die je als toerist absoluut moet bezoeken. Aan de Tsim Sha Tsui Promenade liggen namelijk een aantal iconische bezienswaardigheden, waaronder de Clock Tower, A Symphony of Lights, Avenue of Stars en de Star Ferry Pier, waar je met de Star Ferry-veerboot een tocht kan maken over het water, van Victoria Harbour naar het Centrum of Wanchai.

Tsim Sha Tsui is niet alleen vanwege de toeristische attracties een leuke plek, deze wijk is ook interessant voor families, de meer avontuurlijke toeristen en diegenen die geïnteresseerd zijn in cultuur. In de wijk liggen namelijk veel kunst- en cultuurinstellingen, vaak direct naast winkelstraten. Denk bijvoorbeeld aan het heel herkenbare Cultural Centre waar je de meest indrukwekkende culturele voorstellingen en shows van de stad kunt bezoeken, en het opzienbarende eivormige Hong Kong Space Museum met haar tentoonstellingen en interessante Omnimax-films over de ruimte. Je vindt hier ook het Hong Kong Science Museum met een grote hoeveelheid interactieve spellen voor kinderen om hen al spelenderwijs meer te leren over de moderne wetenschap en technologie.

TIP: Ga hier op een doordeweekse dag naartoe om de weekenddrukte te vermijden.

Suggestie of feedback?

Locatie