Wijken in Berlijn

Friedrichshain

“Een familiewijk met een bohémien charme. ”

- Anne woont al sinds 1991 in Berlijn

Steegjes met kinderkopjes, groene pleinen, speeltuinen en tal van restaurants – de wijk Friedrichshain is een mekka voor diegenen die de perfecte mix van het Berlijnse ‘shabby-chic’ en familiale gezelligheid zoeken. Of het nu de drukke uitgaansstraat Simon-Dach-Straße, de hippe winkels rondom Boxhagener Platz of de verschillende restaurants in Sonntagstraße is – deze wijk heeft voor ieder wat wils. Friedrichshain ligt in het oosten van Berlijn, en ligt tussen het bruisende Mitte en het ‘shabby-chique’ Kreuzberg. Het staat in goede verbinding met de U-Bahn, trams, bussen en de S-Bahn.

Voor de ultieme Berlijnse ervaring ga je op zaterdag naar de boerenmarkt, of op zondag naar de vlooienmarkt op Boxhagener Platz. Dit is het perfecte moment om niet alleen je kater van de vorige avond te verlichten, maar ook om wat lokaal eten te proeven, waaronder kaas, vlees, Bratwurst en Turkse gebakjes.

Voor de nachtbrakers: Ja, behalve speeltuinen en familierestaurants kun je hier ook clubs en bars vinden. In het oude treinreparatiestation RAW-Gelände bevinden zich een aantal van de beste en meest goedkope clubs van Berlijn. Vertoon je skate-kunsten in Skatehalle Berlin, voordat je los gaat in de naastgelegen club Cassiopeia. Staat de muziek te hard? Geen probleem. Je kunt hier namelijk ook van een rustige zonsondergang genieten. Koop een biertje bij Späti, een Berlijnse kiosk die je op elke hoek in Friedrichshain kunt vinden, en zoek een fijn plekje op de Moderssohn-brug. Wat is er romantischer dan de trein voorbij zien rijden, terwijl de zon langzaam ondergaat achter de TV-Toren?

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Berlijn

Bekijk alle wijken

Prenzlauer Berg

“Prenzlauer Berg is perfect voor een heerlijke wandeling in de zomer, voor taart en een warme chocolademelk in de winter, en is het hele jaar door ideaal voor een brunch met vrienden.”

Neukölln

“Ik vind Neukölln een fantastische plek om wat met vrienden rond te hangen, om nieuwe straten te ontdekken en om te snuffelen in kleine boetiekjes. ”

Kreuzberg

“Een multicultureel mekka voor zowel fijnproevers als kunstliefhebbers! ”