Wijken in Berlijn

Kreuzberg

“Een multicultureel mekka voor zowel fijnproevers als kunstliefhebbers! ”

- Anne woont al sinds 1991 in Berlijn

Stel je eens voor dat je in één weekend gerechten uit alle keukens van over de hele wereld zou moeten eten. Dat is niet te doen, toch? Nou, dan ben je dus blijkbaar nog nooit in Oranienstraße geweest. In deze straat liggen zo veel verschillende restaurants en cafés dat het lijkt alsof je een wereldreis aan het maken bent, terwijl je echt gewoon in Berlijn bent.

Kreuzberg ligt in het westen van Berlijn, tussen Mitte, Treptow, Neukölln en Tempelhof in. Deze wijk kun je het best omschrijven als de smeltkroes van Berlijn. Ja, Berlijn en haar multiculturaliteit staan bekend in de rest van de wereld, maar Kreuzberg is wel iets anders. Kreuzberg is voornamelijk Turks, maar naast vele Turkse gesprekken hoor je hier op straat ook een mix van Engels, Arabisch, Frans en zelfs een beetje Duits. En deze mix maakt deze Berlijnse wijk echt heel bijzonder!

Begin je ontdekkingstocht in Kreuzberg bij 'Kotti', U-Bahn-station Kottbusser Tor, in het hart van de wijk. Haal eerst even een versgeperste sinaasappelsap bij een van de marktkraampjes voordat je Oranienstraße inloopt. Heb je zin in een Turkse barbecue? Of liever vegan-eten, of Japanse kip? Geen zorgen, je kunt hier werkelijk alles vinden. Kom je hier niet voor het eten, maar juist om te feesten? Ga dan naar SO36. Deze historische club zit hier al eeuwen! Het is tegenwoordig de leukste feestlocatie van Berlijn waar je kunt raven op de beste platen uit de jaren ’80 en ’90, maar waar ook echt goede poetry slam-avonden en concerten worden georganiseerd.

Heb je zin om wat te winkelen? Oranienstraße heeft een aantal fantastische winkels van jonge designers en hippe jongens en meiden die hun eigen boetiek hebben geopend. Niet veel verder, op Maybachufer, kun je op zaterdag over de boerenmarkt en op zondag over de vlooienmarkt slenteren.

TIP: Drink een biertje in Florians voor een authentieke Berlijnse bar-ervaring.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Berlijn

Bekijk alle wijken

Prenzlauer Berg

“Prenzlauer Berg is perfect voor een heerlijke wandeling in de zomer, voor taart en een warme chocolademelk in de winter, en is het hele jaar door ideaal voor een brunch met vrienden.”

Mitte

“Mitte is mijn favoriete plek om naar mensen te kijken, want deze wijk is superhip, modern en op de een of andere manier het mekka voor alle fashionista’s.”

Friedrichshain

“Een familiewijk met een bohémien charme. ”