Wijken in Berlijn

Weißensee

“Groen, groener, Weißensee – deze wijk is een waar waterparadijs en een architecturaal hoogtepunt!”

- Anne woont al sinds 1991 in Berlijn

De Berlijnse wijk Weißensee wordt door toeristen vaak onderschat, maar wanneer je hier eenmaal bent geweest ben je verliefd! De wijk ligt iets verder weg van de wijken rondom het centrum, maar het heeft wel een goede verbinding met Mitte, Friedrichshain en Prenzlauer Berg aangezien de tram door Weißensee rijdt, en ook het S-Bahn-station ligt niet ver weg.

Weißensee is het onbekende groene hart van de Duitse hoofdstad. Kom hier lekker zwemmen in de Orankesee, loop rondom Fauler See, drink een biertje aan de Weißer See, geniet van een prachtige zonsondergang bij de Obensee, en laat je betoveren door de verborgen parel die bekend staat als Weißensee.

Weißensee is een heerlijke plek tijdens een warm weekend in de zomer; geniet hier van de rust en de natuur. Het is ook een fijne bestemming op zo’n zonnige winterdag wanneer je zin hebt om een wandeling te maken. Je kunt de Joodse begraafplaats of de mooie Komponistenviertel met de pittoreske gebouwen en smalle steegjes bezoeken, of een warme chocolademelk drinken bij het historische Milchhäuschen, een café aan het water van de Weißer See.

Deze wijk wordt altijd een beetje over het hoofd gezien door zowel locals als toeristen; het ligt ook wat verder weg van het centrum van Berlijn, en er heerst een wat meer dorpsachtige sfeer, in plaats van de typisch bruisende sfeer van een hoofdstad. Maar desondanks is Weißensee booming. Meer en meer toeristen komen hier naartoe om van de meren en de groene omgeving te genieten, en sommigen zouden hier zelfs heel graag willen wonen, vandaar dat er steeds meer Engels op straat wordt gesproken.

Een plek die je echt niet mag missen? Sowieso Café Mirbach dat aan het Mirbach-plein ligt met rondom mooie kastanjebomen. Kom hier naartoe wanneer je door Weißensee hebt gewandeld, en ontspan met een glas bier of warme chocolademelk.

TIP: Trakteer jezelf op een warme Apfelstrudel bij Café Mirbach.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Berlijn

Bekijk alle wijken

Mitte

“Mitte is mijn favoriete plek om naar mensen te kijken, want deze wijk is superhip, modern en op de een of andere manier het mekka voor alle fashionista’s.”

Friedrichshain

“Een familiewijk met een bohémien charme. ”

Prenzlauer Berg

“Prenzlauer Berg is perfect voor een heerlijke wandeling in de zomer, voor taart en een warme chocolademelk in de winter, en is het hele jaar door ideaal voor een brunch met vrienden.”