Wijken in Berlijn

Prenzlauer Berg

“Prenzlauer Berg is perfect voor een heerlijke wandeling in de zomer, voor taart en een warme chocolademelk in de winter, en is het hele jaar door ideaal voor een brunch met vrienden.”

- Anne woont al sinds 1991 in Berlijn

Heb je weleens gehoord van de Zuidelijke Duitsers in Berlijn? Nou, dit is de plek waar je ze kunt vinden. Grappig genoeg is Prenzlauer Berg, en het gebied rondom Kollwitzkiez, een populaire plek geworden waar veel Zwaben en Beienaren naartoe zijn verhuisd – en dat kan niemand ze kwalijk nemen!

Deze wijk ligt in het oosten van Berlijn, niet zo heel ver weg van Mitte. Het is wellicht ook een van de mooiste gebieden in de Duitse hoofdstad. Het straatbeeld bestaat uit smalle geplaveide straten, omzoomd met kastanjebomen, en schattige cafés die niet alleen heerlijke taarten serveren, maar ook fijne terrassen hebben die perfect zijn voor een kopje koffie in de ochtend, een brunchafspraakje met vrienden in de vroege middag, of een glaasje wijn in de namiddag – net waar je zin in hebt.  

Maak kennis met Prenzlauer Berg door te beginnen bij Kulturbrauerei – een voormalige brouwerij en tegenwoordig een kunstcentrum met een aantal clubs en winkels – een heerlijke plek om wat rond te slenteren.

Vanaf Kulturbrauerei wandel je door verschillende smalle straatjes, en loop je in de richting van de Wasserturm. Je kunt hier het best van het uitzicht genieten met een ijshoorntje in de hand, die je in een van de vele ijssalons in de buurt hebt gekocht. Ga zitten, ontspan, en geniet van het Berlijnse landschap, voordat je verder loopt naar Kollwitplatz – het hart van Prenzlauer Berg en de ontmoetingsplaats voor families met kinderen. Rondom het plein liggen tal van bars en cafés, het is dus niet moeilijk om een leuke plek te vinden. Nu je hier toch bent, trakteer jezelf op een stukje taart bij Anna Blume, of bestel een bord huisgemaakte pasta bij Delizie d’Italia.

Suggestie of feedback?

Locatie