Wijken in Berlijn

Charlottenburg

“Een uitstapje naar Charlottenburg staat garant voor een ontspannen dagje uit, midden in de bruisende hoofdstad. Het is een heerlijke plek om lekker te wandelen en te relaxen.”

- Anne woont al sinds 1991 in Berlijn

Charlottenburg is niet echt hip, en heeft ook geen clubs of bars. Hier zijn ook niet veel startups gevestigd en, tsja, eigenlijk gebeurt hier niet zo veel. Maar Charlottenburg is de enige wijk in Berlijn met een kasteel, en met nog vele andere dingen die deze wijk in het westen van Berlijn heel bijzonder maken.

Begin je avontuur in Charlottenburg bij de Lietzensee. De bomen rondom het meer lijken niet alleen per seizoen van kleur te veranderen, maar ook binnen één maand. De ene dag zijn de bladeren groen, de volgende dag zijn ze oranje, en dan vallen ze zachtjes op het water waardoor er een bladerdeken op het meer ontstaat. Het meer is echt een natuurlijke schoonheid! Daarover gesproken, hoewel je in veel Berlijnse wijken tal van mensen ziet die graag experimenteren met de laatste modetrends en zelfs hun eigen kledingstijl ontwikkelen, zijn de inwoners van Charlottenburg vooral stijlvol en chic. Je ziet hier keurig geklede oudere dames, mannen met gedistingeerd wit haar, maar zo nu en dan toch wel een ‘fashion victim’ met een Gucci-tas. Iedereen hier houdt van het ouderwetse brood, wat ze hier Stulle noemen, en augurken van hun favoriete Zum Hecht, een typisch Berlijns soort restaurant.

Loop van Lietzensee naar Schloss Charlottenburg. Een bezoek aan dit enorme kasteel kan wel een aantal uur in beslag nemen, maar dat is het echt wel waard. Als je na het kasteel nog een beetje energie over hebt, ga dan naar Kantstraße waar veel leuke bars en goede restaurants te vinden zijn. Bezoek ook Savignyplatz en zie hoe de Fransen Berlijn hebben beïnvloed wat betreft de architectuur, het eten en ook de savoir-vivre.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Berlijn

Bekijk alle wijken

Kreuzberg

“Een multicultureel mekka voor zowel fijnproevers als kunstliefhebbers! ”

Weißensee

“Groen, groener, Weißensee – deze wijk is een waar waterparadijs en een architecturaal hoogtepunt!”

Prenzlauer Berg

“Prenzlauer Berg is perfect voor een heerlijke wandeling in de zomer, voor taart en een warme chocolademelk in de winter, en is het hele jaar door ideaal voor een brunch met vrienden.”