Wijken in Berlijn

Mitte

“Mitte is mijn favoriete plek om naar mensen te kijken, want deze wijk is superhip, modern en op de een of andere manier het mekka voor alle fashionista’s.”

- Anne woont al sinds 1991 in Berlijn

Sommige mensen zouden zeggen dat deze wijk niet echt representatief is voor Berlijn omdat het hier best luxe en chic is. Maar als je in een café in Münzastraße zit, en naar de mensen kijkt die voorbijlopen, zal je snel van gedachten veranderen. Münzstraße is wellicht een van de meest stijlvolle straten in Berlijn, en de ‘place to be’ voor coole Berlijnse fashionista’s. Dit is de plek waar je de nieuwste Berlijnse modetrends ontdekt, en misschien zelfs bekende mensen spot. Het is ook erg leuk om naar de over-de-top geklede zakenmannen en –vrouwen te kijken die op weg zijn naar hun werk in deze wijk.

Münzstraße ligt in de wijk Mitte in Berlijn. Deze straat ligt ook dicht bij Alexander Platz, en je kunt dus de enorm hoge TV-toren niet over het hoofd zien. Münzstraße heeft ook een goede verbinding met het openbaar vervoer; de tram, de bus, de U-Bhan of S-Bahn – je kunt vanaf hier bijna overal naartoe reizen.  

Het gehele Münzstraße Kiez (gebied) reikt van Hackescher Markt – een fantastische plek om op een terrasje koffie of een biertje te drinken, of over de boerenmarkt te wandelen die hier iedere ochtend plaatsvindt – tot aan Rosenthaler Platz, een ontmoetingsplek voor digital nomads, startups en uiteraard ook toeristen.

Zorg ervoor dat je genoeg geld op zak hebt, en genoeg vrije tijd hebt, wanneer je naar Münzstraße gaat. Het hele gebied ligt vol leuke winkels, kleine boetiekjes, en nieuwe pop-up winkels. Daartussen vind je schattige cafés, boekenwinkels zoals “Do you read me” en uitnodigende pleinen waar je even kunt gaan zitten en van de omgeving kunt genieten.

Münzstraße is pittoresk – de geplaveide steegjes en oude gebouwen laten je soms denken dat dit niet echt op Berlijn lijkt. Totdat je ineens een meisje met blauwe haren, hoge hakken en culottes voorbij ziet lopen. Misschien is dit toch wel het Berlijn waar iedereen het over heeft?

TIP: Blader eens door de tijdschriften in de boekenwinkel “Do you read me”.

Suggestie of feedback?

Locatie