Wijken in Berlijn

Neukölln

“Ik vind Neukölln een fantastische plek om wat met vrienden rond te hangen, om nieuwe straten te ontdekken en om te snuffelen in kleine boetiekjes. ”

- Anne woont al sinds 1991 in Berlijn

Sommigen noemen deze wijk het jongere zusje van Kreuzberg, anderen blijven volhouden dat Neukölln booming is. Het is inderdaad aan het opbloeien, en er komt een dag dat Neukölln net zo druk en bruisend is als Kreuzberg. Maar vandaag de dag is het nog niet zo bruisend – en dat is eigenlijk positief. Neukölln is shabby, cool, en het ís Berlijn. Het is een van de meest spannende wijken – op geen andere plek in Berlijn word je zo enthousiast als je van de ene naar de andere straat loopt als in Neukölln. Elke week openen er nieuwe bars, restaurants en kunstgaleries hun deuren. Neukölln is een opkomende wijk, maar het heeft nog steeds haar compleet eigen, unieke charme.

Begin je ontdekkingstocht bij het grote Tempelhofer Feld. Dit voormalige vliegveld is nu het hart van Neukölln, en de plek waar je kunt rolschaatsen, vrienden kunt ontmoeten voor BBQ’s en picknicks, of waar je gewoon lekker kunt rondwandelen en van deze relaxte plek kunt genieten. Loop vanaf Tempelhofer Feld door de straten die zo typerend zijn voor Neukölln, zoals Pannierstraße, Weserstraße en Briesestraße. Hier vind je talloze kunstgaleries die je maar wat graag ontvangen!

Zin om even van de Arabische en Turkse sfeer van Neukölln te proeven? Ga dan naar Sonnenallee en dwaal door de Turkse supermarkten voordat je jezelf trakteert op een overheerlijke Döner bij een van de vele eetkraampjes.

Voordat je hier weggaat, moet je hét perfecte plekje hebben bezocht waar je de zonsondergang kunt zien. Ga hiervoor naar Klunkerkranich, een rooftopbar in het hart van Neukölln, waar men niet alleen ijskoude cocktails schenkt, maar ook de beste uitzichten van de stad heeft.  

TIP: Ga naar Roamers voor een heerlijk ontbijt of een stuk van de allerlekkerste taart die je ooit hebt gehad.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Berlijn

Bekijk alle wijken

Weißensee

“Groen, groener, Weißensee – deze wijk is een waar waterparadijs en een architecturaal hoogtepunt!”

Mitte

“Mitte is mijn favoriete plek om naar mensen te kijken, want deze wijk is superhip, modern en op de een of andere manier het mekka voor alle fashionista’s.”

Charlottenburg

“Een uitstapje naar Charlottenburg staat garant voor een ontspannen dagje uit, midden in de bruisende hoofdstad. Het is een heerlijke plek om lekker te wandelen en te relaxen.”