Bezienswaardigheden in Barcelona

Pabellones de la Finca Güell

“De Pabellones de la Finca Güell is een onbekend project van Antoni Gaudi dat hij uitvoerde voor de Güell familie. De hoofdingang is een fantastische vertaling van de mythologie van de gouden appels van de hespiriden en de draak Ladon.”

- Robbert woont al sinds 2007 in Barcelona

Gaudi kreeg de opdracht van de familie Guell om de Pabellones de la Finca Güell (paardenstallen) te maken als uitbreiding van hun vakantie optrekje. Gaudi maakte de paardenstallen tussen 1884 en 1887. Hij bouwde de paardenstallen en het huis voor de paardenverzorger en smolt deze twee aan elkaar vast met een indrukwekkende deur gemaakt van gebogen staal in de vorm van de draak Ladon, verwijzend naar de mythe van de gouden appels van de hespiriden.

De Finca Güell is sinds kort open voor het publiek en kost €4,- per persoon.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Av. de Pedralbes 7 | Openbaar vervoer: Metro: L3 Maria Cristina

Meer bezienswaardigheden in Barcelona

Bekijk alle bezienswaardigheden

Palau de la Musica

Dit ongelofelijke stuk architectuur, ontworpen door Lluís Domènech i Montaner, is een concertzaal, gebouwd tussen 1905 en 1908. Het opvallende Art Nouveau gebouw is gemaakt van rode baksteen met pilaren, prachtige mozaïeken en stenen beelden. In 1977 is Palau de la Musica door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Met maar liefst zes speciale ruimtes worden er allerlei soorten evenementen hier georganiseerd en neem maar aan dat de binnenkant van het gebouw al even indrukwekkend is. Of nog beter, neem de rondleiding en ervaar het zelf.  

Mercat dels Encants Vells

Het vernieuwde Mercat dels Encants Vells is een must see voor iedereen. Waardeerders van architectuur zullen zeker genieten van de moderne, asymmetrisch, glanzende dak. Onder het dak vind je de belangrijkste en meest populaire vlooienmarkt van Barcelona. Winkelliefhebber zullen uren kunnen doorbrengen op deze unieke markt. Je kunt hier bijna alles vinden; vintage kleding en meubels, lp platen, ambacht, maar ook rommel. Als je honger hebt kun je voor eens snelle hap een bezoek brengen aan de kraampjes op de bovenste verdieping van de markt.

Placa de Sant Felip Neri

“Een beeldschoon pleintje in het hartje van de Gotische wijk vernoemd naar de favoriet kerk van Antoni Gaudi ´Felip Neri’.”