Bezienswaardigheden in Barcelona

Placa de Sant Felip Neri

“Een beeldschoon pleintje in het hartje van de Gotische wijk vernoemd naar de favoriet kerk van Antoni Gaudi ´Felip Neri’.”

- Robbert woont al sinds 2007 in Barcelona

Plaça Sant Felip Neri is één van de mooiste pleintjes binnen de Gotische wijk van Barcelona. Wanneer de kinderen van de aan het pleintje gelegen schooltje niet buiten spelen is de kans groot dat je het pleintje helemaal voor jezelf hebt. Op het pleintje vind je naast de Barokke kerk van Sant felip Neri ook het Gotische gebouw van de oude schoengilde en een boetiekhotel.

De littekens aan de façade van de kerk herdenken aan de bomaanslag uit 1938. Tijdens de burgeroorlog werd Barcelona toen aangevallen vanuit de lucht en veroorzaakte een vliegtuigbom 42 slachtoffers op dit pleintje, onder wie veel kinderen.

TIP: In een zijstraatje van dit pleintje vind je een leuk zeepwinkeltje. Een origineel souvenir voor de thuisblijvers.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Placa de Sant Felip Neri | Openbaar vervoer: Metro: L4 Jaume I

Meer bezienswaardigheden in Barcelona

Bekijk alle bezienswaardigheden

Pabellones de la Finca Güell

“De Pabellones de la Finca Güell is een onbekend project van Antoni Gaudi dat hij uitvoerde voor de Güell familie. De hoofdingang is een fantastische vertaling van de mythologie van de gouden appels van de hespiriden en de draak Ladon.”

Palau de la Musica

Dit ongelofelijke stuk architectuur, ontworpen door Lluís Domènech i Montaner, is een concertzaal, gebouwd tussen 1905 en 1908. Het opvallende Art Nouveau gebouw is gemaakt van rode baksteen met pilaren, prachtige mozaïeken en stenen beelden. In 1977 is Palau de la Musica door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Met maar liefst zes speciale ruimtes worden er allerlei soorten evenementen hier georganiseerd en neem maar aan dat de binnenkant van het gebouw al even indrukwekkend is. Of nog beter, neem de rondleiding en ervaar het zelf.  

Placa Reial

Zoals de naam al suggereert, is Plaça Reial een openbaar plein in Barcelona. Prachtige gele gebouwen met bogen omvatten het plein en geeft een authentieke sfeer die alleen kan worden gevonden in Barcelona. De palmbomen en lantaarns, ontworpen door Gaudi, maken het plein af. Zowel de lokale bevolking als toeristen hangen graag rond bij de fontein terwijl ze naar de menigte kijken. Onder de bogen vind je diverse restaurants en cafés.