Barcelona

Reisinformatie Barcelona

Jouw lokale TIX-gids: Robbert Reurings

Vanaf Amsterdam bedraagt de vliegtijd van een rechtstreekse vlucht naar Barcelona ongeveer 2 uur en 15 minuten.

Vliegen naar Barcelona (BCN)
Je hebt veel keuze als het gaat om directe vliegreizen vanuit Nederland en omringende landen naar El Prat, de internationale luchthaven van Barcelona. De mogelijkheden op een rijtje.

Vliegen vanaf Amsterdam (AMS)
Direct met KLM, Transavia, Vueling en Iberia

Vliegen vanaf Eindhoven (EIN)
Direct met Transavia

Vliegen vanaf Den Haag/Rotterdam (RTM)
Direct met Transavia

Vliegen vanaf Düsseldorf (DUS)
Direct met AirBerlin, Vueling, British Airways, Iberia en Germanwings

Vliegen vanaf Brussel (BRU)
Direct met Ryanair, BrusselsAirlines en Vueling

Vliegen naar Reus (REU)
Als alternatief op El Prat kun je ook aanvliegen op luchthaven Reus op ruim 100 kilometer ten zuidwesten van Barcelona. Met aansluitend busvervoer reis je dan door naar Barcelona. De mogelijkheden op een rijtje:

Vliegen vanaf Eindhoven (EIN)
Direct met Ryanair

Vliegen vanaf Brussel (BRU)
Direct met Ryanair en Jetairfly

Ticketprijzen
Door het grote aanbod van aanbieders voor vliegtickets naar Barcelona duikt de prijs van een retourticket regelmatig onder de €100. Rond vakantieperiodes stijgen de prijzen van tickets. Het verdient altijd de aanbeveling om voor een gunstige prijs tijdig een ticket te kopen.

Visum
Als Nederlander heb je geen visum nodig voor een toeristisch verblijf in Barcelona.

Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Luchthaven Transfer Barcelona

Aangekomen op El Prat, de internationale luchthaven van Barcelona, wil je natuurlijk zo snel mogelijk doorreizen naar je eindbestemming in Barcelona. Gelukkig zijn er veel opties om dat snel te doen. Concreet heb je de volgende opties, in volgorde van populariteit:

Vervoer in Barcelona

De belangrijkste openbare vervoersmiddelen in Barcelona zijn de metro, tram, bus en trein. Het historisch centrum van Barcelona is gemakkelijk te voet te verkennen, sterker nog, met een metrorit zou veel van de historische pracht aan je voorbij gaan. Wil je de stadsdelen rond het centrum ook verkennen dan zijn de metro of een huurfiets de gemakkelijkste opties. Wil je buiten de dienstregeling van deze vervoersmiddelen reizen of wordt je eindbestemming niet ontsloten door bus, metro of trein dan kun je gebruik maken van een taxi.

Veiligheid Barcelona

Barcelona is een veilige stad, mits je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Een reëel risico voor toeristen vormen zakkenrollers die uitstekend gedijen in het massatoerisme van Barcelona. Ze slaan hun slag in de drukke gebieden waar je aandacht gemakkelijk even is afgeleid.