Barcelona

Praktische reistips Barcelona

Jouw lokale TIX-gids: Robbert Reurings
  • Het kraanwater in Barcelona bevat meer chloor dan in Nederland maar is veilig te drinken. Het zal een kwestie van smaak zijn of je dit ook daadwerkelijk doet.
  • Een ongeschreven regel voor roltrappen in Barcelona, rechts is staan, links gaan.
  • Spanjaarden eten relatief laat. Hoewel je in toeristengebieden al vanaf 18.00 uur kunt eten openen authentieke restaurants pas om 21.00 uur. Aan de openingstijden kun je dan ook al veel afleiden over het type eetgelegenheid.
  • Op zondagen zijn veel musea tussen 15.00 en 20.00 uur gratis toegankelijk, op de eerste zondag van de maand openen ze zelfs de gehele dag gratis hun deuren. Onder andere MNAC, CCCB en het Picassomuseum zijn interessant gezien de relatief hoge reguliere toegangsprijs. Ga zo vroeg mogelijk om de drukte te mijden.
  • Sommige cafés en restaurants rekenen een extra servicetarief over de rekening. Dit wordt doorgaans aangeven op de menukaart of op een bordje bij de ingang.
  • Maak gebruik van een tienrittenkaart (T10) voor de metro. Deze kaart in bijna alle gevallen het voordeligste en je kunt de kaart onder zoveel mensen delen als je zelf wilt.
Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Do's and don'ts Barcelona

Do’s

Luchthaven Transfer Barcelona

Aangekomen op El Prat, de internationale luchthaven van Barcelona, wil je natuurlijk zo snel mogelijk doorreizen naar je eindbestemming in Barcelona. Gelukkig zijn er veel opties om dat snel te doen. Concreet heb je de volgende opties, in volgorde van populariteit:

Vervoer in Barcelona

De belangrijkste openbare vervoersmiddelen in Barcelona zijn de metro, tram, bus en trein. Het historisch centrum van Barcelona is gemakkelijk te voet te verkennen, sterker nog, met een metrorit zou veel van de historische pracht aan je voorbij gaan. Wil je de stadsdelen rond het centrum ook verkennen dan zijn de metro of een huurfiets de gemakkelijkste opties. Wil je buiten de dienstregeling van deze vervoersmiddelen reizen of wordt je eindbestemming niet ontsloten door bus, metro of trein dan kun je gebruik maken van een taxi.