Restaurants in Bangkok

Lai Rod Thonglor

“Proef hier Khao Chae, een traditioneel gerecht dat normaliter alleen in het warme seizoen geserveerd wordt maar hier speciaal het gehele jaar door beschikbaar hebben gemaakt!”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Lai Rod Thonglor is het tweede filiaal van Lai Rod op Rama XI road weg en bestaat al tientallen jaren. Dit restaurant staat bekend om hun traditionele Khao Chae uit de Thaise koninklijke keuken. Khao Chae is rijst, geweekt in koel water, opgediend met verscheidene bijgerechten. Khao Chae is niet eenvoudig om te bereiden maar dit restaurant heeft het tot specialiteit gemaakt en bereid het dagelijks volgens het originele koninklijke recept.

Naast dit hoofdmenu serveren ze ook veel traditioneel traditionele Thaise gerechten die je eigenlijk ook niet mag missen. Probeer eens Khao pad sub pa rod, Thaise gebakken rijst met ananas en Ka nom jeen sao nam, noedels met garnalenpoeder en schijfjes ananas. Lai Rod is dagelijks geopend van 11.00 tot 22.00 uur.

TIP: Er is een speciale wijze om Khao Chae te eten en zo het beste uit de smaak te halen. Vul je rijstkom met het gekoelde jasmijn water. Doe de bijgerechten niet in je rijstkom maar neem een kleine hap van je bijgerecht, gevolgd door een lepel ijskoude rijst. De verse groenten worden gebruikt om je smaak op te frissen voor het volgende bijgerecht.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Sukhumvit Soi 49 120/4-5 | Openbaar vervoer: BTS Phrom Phong Station | Telefoon: +66 2 391 3193

Meer restaurants in Bangkok

Bekijk alle restaurants

Thonkrueng

“Ik ben hier geweest met een grote groep buitenlandse vrienden, ze hielden zoveel van het eten dat ze weer terug willen komen! Ik ben zelf ook onder de indruk van de heerlijke gerechten en de uitstekende bediening.”

Khun Churn

“"Gezond eten leidt tot een goed leven" is de filosofie van Khun Chun. Hier vind je alleen gezonde gerechten van hoge biologische kwaliteit.”

On Lok Yun

“Ik bezocht On Lok Yun al toen ik nog studeerde. Je kunt er de hele dag door hun heerlijke ontbijt bestellen!”