Activiteiten op Bali

Duiken

“Net als surfen is duiken ook populair in Bali. Het eiland staat bekend om haar rijke maritieme leven en onderwaterjuwelen. Neem een duik voor een magische beleving!”

- Intan woont al sinds 2006 op Bali

De mooiste bezienswaardigheden van Bali schuilen onder het oppervlak van de oceaan. Doe je duikuitrusting aan en bewonder zelf de pareltjes van de oceaan. De meeste duikplekken van Bali bevinden zich aan de oostkust, hoewel er twee bekende plekken zijn in het noorden die de moeite van een bezoek waard zijn. Eén populaire duikplek die perfect is voor zowel beginners als voor gevorderde duikers is Tulamben, bekend om het scheepswrak. Het nabij gelegen gebied Amed wordt geroemd vanwege de adembenemende zeebodem en is perfect om te "free-diven".

Duikers die graag manta ray willen zien en de seizoensafhankelijke verschijning van Zonnevissen of Mola Mola kunnen terecht in Nusa Penida, een eiland recht tegenover het Sanur gebied. Padang Bai, Sanur, en Nusa Dua staan ook bekend om de kleurrijke vissen hoewel ze minder populair zijn dan de voorgenoemde plekken.

Aan de noordkust vind je Pemuteran en Menjangan waar je langs een onderwater rotswand kunt duiken met een nog indrukwekkendere onderwaterwereld vergeleken met de oostkust. Beginnende duikers kunnen eerst op een aangename wijze wennen aan het duiken alvorens een certificaat te behalen. Je kunt ook gaan snorkelen; de meeste van de betoverende regenboog aan gekleurde vissen kunnen ook vanaf het wateroppervlak gezien worden.

TIP: Geniet op verantwoorde wijze van de zee. Bali heeft een uitgebreid aanbod aan goede duikoperators maar je moet toch opletten en kiezen voor gekwalificeerde organisaties want veiligheid blijft een aandachtspunt. Je hebt ook ervaren duikmeesters nodig die het gebied goed kennen, en niet in slecht weer gaan duiken. Als suggesties zijn Bali Pro Dive and Blue Seasons twee gerenommeerde duikoperators in Bali.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Jalan Amed