Activiteiten op Bali

Surfen

“Zonder twijfel is de oceaan de beste speelplaats van Bali!”

- Intan woont al sinds 2006 op Bali

Iemand vertelde me eens dat zolang er golven op Bali zijn, het toerisme er zal blijven bestaan. Volgens mij is dat meteen ook de bron van het toerisme in Bali.

Bali staat bekend als één van de beste plaatsen ter wereld, met het hele jaar door de beste golven. Kom in het natte seizoen (oktober tot maart) om aan de Oostkust te surfen in Nusa Dua, Sanur en Keramas of aan de Westkust in Uluwatu, Impossible, Balangan, Bingin, Canggu en Balian.

Beginners kunnen leren op de plank te blijven staan op de witte golven van Kuta en Doublesix beach (in het droge seizoen). Je kunt surflessen krijgen van de jongens op het strand in Kuta of bij ervaren surfscholen zoals Rip Curl School of Surf of Pro Surf School Bali. 

TIP: Huur altijd een ervaren surfinstructeur als je wilt leren surfen, en begin altijd op een plek waar de golven op het stand breken. Zorg dat je een reisverzekering hebt die ongevallen dekt.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Kuta Beach

Meer activiteiten in Bali

Bekijk alle activiteiten

Bezoek Monkey Forest, Mengwi Temple & Tanah Lot

Bezoek 3 beroemde bezienswaardigheden in één tocht; de Mengwi (Taman Ayun) Tempel, Monkey Forest en Tanah Lot. Het boeken van een tour heeft als voordeel dat je zonder moeite op de juiste locaties aankomt. Je wordt namelijk opgehaald bij je hotel, vervoerd per minivan met airco en begeleid door een Engels sprekende gids.

Traditioneel weven

“Neem een moment om terug te gaan in de tijd en zie hoe de traditionele Balinese bevolking heilige kunst weven.”

Duiken

“Net als surfen is duiken ook populair in Bali. Het eiland staat bekend om haar rijke maritieme leven en onderwaterjuwelen. Neem een duik voor een magische beleving!”