Bali

Wijken

“Noord-Bali staat voor avontuur en Zuid-Bali voor plezier. Wie je ook bent en wat je ook leuk vindt om te doen, je kunt het altijd vinden in Bali. Daarom ben ik daar bijna tien jaar geleden naartoe verhuisd en ik wil hier nooit meer weg. ”

- Intan woont al sinds 2006 op Bali

De provincie Bali, die het gehele eiland bestrijkt, is verdeeld over negen regentschappen. Voor toeristen kan het ruwweg worden verdeeld in twee delen: Noord- en Zuid Bali.

Het toeristische leven van het eiland concentreert zich op Zuid Bali. Ubud trekt bezoekers aan met haar weelderige natuur, cultuur, kunstwereld en recentelijk is het een mecca geworden voor de mensen die op zoek zijn naar een gezonde leefstijl. Sanur is de plek waar je rustige gouden zandstranden vindt met resorts aan het strand die een kalme sfeer aanbieden.

Voor toeristen die liever dicht bij de hippe restaurants, het bruisende nachtleven en overvloed aan winkels vertoeven is Kuta aan te raden voor een ontspannen sfeer of Seminyak voor een meer modieuze stijl; beide districten delen een kilometerslange kustlijn waar je kunt surfen. Het Kuta district reikt tot aan Zuid Kuta, waar de wereldwijd verspreide keten van exclusieve resort complexen Nusa Dusa gevestigd is, prachtige surfstranden liggen in Uluwatu, en je rustig kunt vissen in het vissersdorpje van Jimbaran.

In tegenstelling tot het betongebied van het zuiden laat Noord Bali een wonderbaarlijke fauna zien, een bergrijk landschap en een aantal interessante gebieden buiten de gebaande paden om te ontdekken. Menjangan Island, tevens een nationaal park, Tulamben, Amed en Padang Bai zullen duikers prikkelen met het rijke onderwaterleven. Neem een vissersboot tijdens zonsopgang om een groep dolfijnen gedag te zeggen voor de kust van Lovina beach in Singaraja.

Aan de westzijde kies je voor het uitzicht van Mount Batur en Danau Batur vanuit de vele uitkijkplaatsen in de regio van Kintamani. Het hoogland van Bedugul verbaast bezoekers met drie prachtige kratermeren: Buyan, Tamblingan, en Bratan, en een weelderige botanische tuin.

Suggestie of feedback?

Meer in Bali

Bekijk alle tips

Shoppen

“Het beste aan winkelen voor ambacht producten op Bali is dat je op maat gemaakte artikelen in kleine hoeveelheden kan kopen!”

Uitgaan

Borreltijd start al vroeg in Bali en wordt ingeluid door het dagelijkse "happy hour". Het exacte tijdstip hiervan staat niet vast; op sommige plaatsen start het happy hour vroeg in de middag terwijl het op andere plaatsen juist pas later begint. Er is één lokaal ritueel dat je niet mag missen rond dit tijdstip, en dat is de viering van de zonsondergang. Tijdens de schemering komt de lokale bevolking samen met de reizigers om de zon gedag te zeggen op het strand, bij strandclubs en dakterrassen in het gezelschap van cocktails, bier en lichte, moderne muziek van de huis Dj's.

Activiteiten

“Als je in Bali bent, mag je de watersportactiviteiten niet vergeten. Van surfen tot duiken, van kajakken in de zee tot raften, Bali heeft het allemaal. Persoonlijk hou ik van snorkelen in Amed, alhoewel kajakken bij Geger Beach een van mijn favorieten weekend activiteiten is. ”