Bali

Uitgaan

Jouw lokale TIX-gids: Intan Tanjung

Borreltijd start al vroeg in Bali en wordt ingeluid door het dagelijkse "happy hour". Het exacte tijdstip hiervan staat niet vast; op sommige plaatsen start het happy hour vroeg in de middag terwijl het op andere plaatsen juist pas later begint. Er is één lokaal ritueel dat je niet mag missen rond dit tijdstip, en dat is de viering van de zonsondergang. Tijdens de schemering komt de lokale bevolking samen met de reizigers om de zon gedag te zeggen op het strand, bij strandclubs en dakterrassen in het gezelschap van cocktails, bier en lichte, moderne muziek van de huis Dj's.

Strandclubs bieden een hippe, extravagante en stijlvolle ambiance zodat je volop kunt genieten van een drankje, snacks en zelfs volledige maaltijden voordat je opnieuw begint met drinken en uiteindelijk naar één van de grote clubs gaat. Vanwege het warme klimaat is een cocktail het meest populaire drankje om je dorst te lessen terwijl je jezelf voorbereid om te gaan genieten van het tropische klimaat. De meest toonaangevende strandclubs in Bali bieden grondig samengestelde brouwsels van werelds' meest toonaangevende mixologen. Tijdens "happy hour" kun je bij sommige clubs terecht voor "twee-halen-één-betalen" promoties.

Je kunt ook eenvoudig kleine café's vinden in sommige toeristengebieden hoewel het aantal vrij beperkt is in Ubud (en ze ook nog vroeg sluiten!). Het nachtleven start om 23.00 uur en richt zich op Legian, Kuta en Jalan Kayu Aya, Seminyak, wat normaal gesproken tot 4 uur in de ochtend stampvol zit. De meeste buitenlandse toeristen gaan naar La Favela op Jalan Laksmana en Mirror in Petitenget, beide bevinden zich in Seminyak. Voor een meer relaxte sfeer kun je beter naar Jenja en Pyramid gaan, wat een stukje verder dan de eerder genoemde straten ligt. Drink verstandig, het is beter om drank in afgesloten flessen te kopen in nachtclubs in Kuta.

Suggestie of feedback?

Meer in Bali

Bekijk alle tips

Activiteiten

“Als je in Bali bent, mag je de watersportactiviteiten niet vergeten. Van surfen tot duiken, van kajakken in de zee tot raften, Bali heeft het allemaal. Persoonlijk hou ik van snorkelen in Amed, alhoewel kajakken bij Geger Beach een van mijn favorieten weekend activiteiten is. ”

Shoppen

“Het beste aan winkelen voor ambacht producten op Bali is dat je op maat gemaakte artikelen in kleine hoeveelheden kan kopen!”

Wijken

“Noord-Bali staat voor avontuur en Zuid-Bali voor plezier. Wie je ook bent en wat je ook leuk vindt om te doen, je kunt het altijd vinden in Bali. Daarom ben ik daar bijna tien jaar geleden naartoe verhuisd en ik wil hier nooit meer weg. ”