Bali

Activiteiten

“Als je in Bali bent, mag je de watersportactiviteiten niet vergeten. Van surfen tot duiken, van kajakken in de zee tot raften, Bali heeft het allemaal. Persoonlijk hou ik van snorkelen in Amed, alhoewel kajakken bij Geger Beach een van mijn favorieten weekend activiteiten is. ”

- Intan woont al sinds 2006 op Bali

Er is veel meer te doen op de gouden stranden van Bali dan relaxen en werken aan een bruin kleurtje. Bali is een waar paradijs voor surfers, waar je het hele jaar door zowel aan de oost- als westkust golven van wereldklasse hebt. Maar er worden ook actief talloze andere watersporten beoefend zoals kajakken, stand up paddling (SUP) en leuke strandactiviteiten zoals varen op een bananenboot, parasailen of een spannende trip op een vliegende visboot.

Voor echte maritieme liefhebbers zijn er diverse duikscholen die je naar de meest ongelofelijke duikplekken brengen die Bali te bieden heeft, geschikt voor zowel snorkellaars als voor free-divers. Er zijn ook andere leuke onderwateractiviteiten zoals een wandeling over de zeebodem of het rijden op een onderwater scooter!

Rijstvelden in Ubud of Mount Batur in Kintamani kunnen een perfecte bestemming zijn voor trektochten maar serieuze avonturiers op zoek naar meer uitdaging kunnen beter kiezen voor paragliden waarmee je een waanzinnig vogelperspectief hebt over het strand van Pandawa in Nusa Dusa.

Wil je graag je spirituele welzijn verruimen, kies dan voor yoga of een meditatieles in Kuta, Sanur of Ubud. Werk aan een nieuwe vaardigheid door kunstlessen te volgen zoals houtsnijden, zilversmeden en schilderen tijdens je verblijf in Ubud. En voor gezinnen die samen willen genieten kan een bezoek aan de waterparken, de dierentuin of een kamp in de hooglanden van Bedugul een uitstekende manier zijn om je kinderen te vermaken. Je zult je nooit vervelen in Bali.

Suggestie of feedback?

Meer in Bali

Bekijk alle tips

Shoppen

“Het beste aan winkelen voor ambacht producten op Bali is dat je op maat gemaakte artikelen in kleine hoeveelheden kan kopen!”

Wijken

“Noord-Bali staat voor avontuur en Zuid-Bali voor plezier. Wie je ook bent en wat je ook leuk vindt om te doen, je kunt het altijd vinden in Bali. Daarom ben ik daar bijna tien jaar geleden naartoe verhuisd en ik wil hier nooit meer weg. ”

Uitgaan

Borreltijd start al vroeg in Bali en wordt ingeluid door het dagelijkse "happy hour". Het exacte tijdstip hiervan staat niet vast; op sommige plaatsen start het happy hour vroeg in de middag terwijl het op andere plaatsen juist pas later begint. Er is één lokaal ritueel dat je niet mag missen rond dit tijdstip, en dat is de viering van de zonsondergang. Tijdens de schemering komt de lokale bevolking samen met de reizigers om de zon gedag te zeggen op het strand, bij strandclubs en dakterrassen in het gezelschap van cocktails, bier en lichte, moderne muziek van de huis Dj's.