Bali

Shoppen

“Het beste aan winkelen voor ambacht producten op Bali is dat je op maat gemaakte artikelen in kleine hoeveelheden kan kopen!”

- Intan woont al sinds 2006 op Bali

Bali staat bekend als een waar winkelparadijs! Winkelen is een serieuze zaak op Bali, het is een populaire bestemming voor ondernemers die zich hier laten inspireren door originele Balinese ontwerpen. Ze kopen grote hoeveelheden mode producten, handwerk, kunst, meubilair en nog veel meer in Bali om door te verkopen in de Wereld. 

Bali heeft enkele grote winkelcentra in de hoofdstad en in Kuta. BeachwalkMal Bali Galleria, en Discovery Mall zijn de bekende winkelcentra waar je luxueuze mode kunt vinden en topmerken van over de hele wereld zoals Top ShopZaraNew Look en Debenhams. Erg populair zijn surfmerken die krankzinnige uitverkoop hebben in het midden en aan het einde van het jaar. In Jalan Laksmana Seminyak vind je rijen vol flitsende designer boetieks op Jalan Laksmana, ook wel bekend als dé modestraat. Daarnaast kun je in deze omgeving ook wat alternatieve boetieks vinden.

Het Kerobokan gebied in Seminyak is de perfecte plek om meubilair te vinden en handelswaar zoals houtsnijwerk, accessoires, handwerk, kunstobjecten, woon accessoires en zelfs antiek en decoraties voor buitenhuis. Ga naar Tegalallang, Ubud voor handwerk en woon accessoires gemaakt van natuurlijke materialen tegen scherpe prijzen.

Op zoek naar originele souvenirs? Bezoek de traditionele markten zoals Sukawati en Ubud Market waar je uniek handwerk voor thuis kunt vinden. Je kunt ook terugkeren naar Kuta om te winkelen de souvenirwinkels waar je in bulk kunt kopen zonder af te hoeven dingen.

Suggestie of feedback?

Meer in Bali

Bekijk alle tips

Activiteiten

“Als je in Bali bent, mag je de watersportactiviteiten niet vergeten. Van surfen tot duiken, van kajakken in de zee tot raften, Bali heeft het allemaal. Persoonlijk hou ik van snorkelen in Amed, alhoewel kajakken bij Geger Beach een van mijn favorieten weekend activiteiten is. ”

Uitgaan

Borreltijd start al vroeg in Bali en wordt ingeluid door het dagelijkse "happy hour". Het exacte tijdstip hiervan staat niet vast; op sommige plaatsen start het happy hour vroeg in de middag terwijl het op andere plaatsen juist pas later begint. Er is één lokaal ritueel dat je niet mag missen rond dit tijdstip, en dat is de viering van de zonsondergang. Tijdens de schemering komt de lokale bevolking samen met de reizigers om de zon gedag te zeggen op het strand, bij strandclubs en dakterrassen in het gezelschap van cocktails, bier en lichte, moderne muziek van de huis Dj's.

Wijken

“Noord-Bali staat voor avontuur en Zuid-Bali voor plezier. Wie je ook bent en wat je ook leuk vindt om te doen, je kunt het altijd vinden in Bali. Daarom ben ik daar bijna tien jaar geleden naartoe verhuisd en ik wil hier nooit meer weg. ”