Bali

Bali Route

Jouw lokale TIX-gids: Intan Tanjung

Dus je bent gisterenavond aangekomen en je wilt het beste zien van wat Bali te bieden heeft? Maak een dagtour met een brommer om een fragment te zien van het mooiste landschap en de hoogtepunten van Bali. Je zult zowel stranden zien, traditionele kunst, kalme natuur, dagelijkse cultuur, wilde dieren, enkele unieke culinaire stijlen, als het nachtleven. De trip behelst ongeveer een rit van 80 km van het zuidelijke deel naar het midden van het eiland en weer terug, vanaf Jimbaran rijd je helemaal via Bypass Ngurah Rai naar Ubud en eindigt vervolgens in de meest populaire bestemming van Bali, Kuta.

Verlaat Jimbaran om 5 uur in de ochtend en zie de ontluikende dag wanneer je langs de tolweg rijdt boven de Benoa baai (1). Zie het mangrove bos (2) tot leven komen en voel het vochtige ochtendbriesje over je gezicht aaien.

Ga naar het gouden zandstrand van Sanur (3) en bekijk de zon die verrijst vanuit de horizon. Wandel over het strand richting het noorden, en je zult verrast zijn als je aankomt bij een plek met twee kleuren zand aan weerszijden, zwart en goud. Vervolg je rit richting Ubud langs het dorp Batubulan (4). Op deze weg die de weelderige rijstvelden opsplitst kun je ook enkele beeldhouwwerken en houtsnijwerken zien aan de rand van de weg.

Probeer om voor 9 uur in de ochtend te arriveren in Ubud (5) en voer een ochtendgroet uit met andere Ubudianen door de culinaire wonderen op de Ubud markt (6) te ontdekken. Na 10 uur zal de warenmarkt verdwijnen en vervangen worden door handwerk- en souvenirverkopers.

Om je dag wat energie in te blazen kun je een kop koffie drinken bij Seniman Coffee (8) op Jalan Sriwedari, dichtbij de markt. Loop over Jalan Gootama (9) en stop even bij een jam winkel om jam te kopen gemaakt van lokale vruchten en proef de Balinese pannenkoek bij Confiture Michele (10). Loop verder over Jalan Hanoman (11) om de laatste trends in de mode van Ubud te ontdekken. Doe mee met de ochtend yoga bij de Yoga Barn (12) en winkel voor lichtere en meer comfortabele kleding bij Goddess on The Go op Jalan Pengosekan (13).

De volgende halte op de rit is Monkey Forest (14) om kennis te maken met de oorspronkelijke "bewoners" van Ubud: de grijsstaart apen die wonen in een weelderig stuk bos. Nadat je het vochtige deel van Ubud hebt ervaren, kun je je dorst lessen met een gezond drankje bij Living Food Lab (15) gelegen tegenover Monkey Forest of wandel een stukje naar Kopi Bali House (16) om een vakkundig gemaakt kopje lokale koffie te drinken.

Voor de lunch doe je er goed aan het legendarische speenvarken van Ibu Oka (17) te nuttigen en vervolgens naar Tegalallang (18) af te reizen om verder te gaan met je ontdekkingsreis van uniek en betaalbaar handwerk. Besteed wat tijd om de menselijke invloed op het natuurlijke landschap van de rijstvelden te bewonderen terwijl je nipt aan een kopje gemberthee bij één van de restaurants bij Teras Padi Café (19).

Keer terug naar de stad om een nader kijkje te nemen bij het agrarische systeem dat Ubud zo prachtig maakt op weg naar het biologische restaurant Bodag Maliah Sari (20). Geniet van een glas lokale wijn terwijl je luistert naar de muziek van de natuur en verwen je ogen met de weelderige groene rijstvelden. Keer terug naar Jimbaran om de dag af te sluiten bij de visrestaurants aan het strand (21) met een romantisch diner bij kaarslicht. Voor een drankje (of twee) na het diner zou Sundara (22), naast het Four Seasons Resort bij Jimbaran bay, de laatste halte van de dag kunnen zijn, waar je kunt genieten van vakkundig gemixte cocktails of wijn.

Als je verder wilt gaan op zoek naar avontuur in de avond, breng dan een bezoek aan de meest recente toevoeging aan het nachtleven van Bali: Jenja op Jalan Nakula, Kuta (23) en ga om 2 uur in de ochtend naar Sky Garden op Legian (24) voor een perfecte afronding van jouw 24-uurs avontuur op Bali.

Suggestie of feedback?

Meer in Bali

Bekijk alle tips

Openbaar Vervoer in Bali

“Huur een automatische brommer in Uluwatu en rijd langs de rustige wegen om de prachtige stranden in de omgeving te verkennen!”

Do's & Don'ts in Bali

Doen als je in Bali bent:

Luchthaven Transfer Bali

“Het kan een uitdaging zijn om van het vliegveld naar je bestemming in Bali te komen omdat er geen openbaar vervoer is dat het vliegveld verbindt met de nabij gelegen regio's, maar er zijn altijd opties beschikbaar.”