Bali

Luchthaven Transfer Bali

Jouw lokale TIX-gids: Intan Tanjung

Wanneer je aankomt op Bali International airport zijn er enkele mogelijkheden voor de verdere doorreis naar je eindbestemming. Aangezien er geen openbaar vervoer van en naar het vliegveld is, zijn de meeste eenvoudige opties beperkt tot het volgende: 

  • Airport Pickup
  • Taxi
  • Auto huren

Airport Pickup
Je laten ophalen bij het vliegveld is veruit de meest comfortabele en eenvoudige optie. Je kunt het vooraf regelen bij jouw hotel of gebruik maken van commerciële pick-up diensten. De bestuurder zal jouw naam op een kartonnen bord schrijven en op je wachten bij de uitgang van de aankomsthal.

Tip: Omdat er veel mensen met een bordje staan te wachten op de luchthaven is het raadzaam om te vragen naar een opvallend bord wanneer je de pick-up regelt.

Taxi
De officiële taxi dienst bij de internationale terminal bevindt zich aan je linkerzijde wanneer je de aankomsthal verlaat. Als je reeds geboekt hebt, vraag dan voor je vertrekt bij je hotel de exacte locatie zodat je niet verdwaalt. Het tarief van je rit is gebaseerd op de eindbestemming in Bali. Wanneer je het gebouw verlaat staan er veel mensen die je een rit aanbieden. Houd er rekening mee dat hun diensten illegaal zijn en hoewel hun tarieven lager liggen, doe je er beter aan de officiële taxi te nemen.

Als je in een avontuurlijke bui bent, tijd hebt en uit bent op een beter tarief voor de rit naar de stad, overweeg dan de meter taxi's die op de weg buiten het vliegveld langsrijden. Je moet ongeveer 20 minuten lopen en hun prijs is vaak beter dan de concurrentie bij de aankomsthal. Het avontuurlijke deel zit 'm niet alleen in de wandeling er naartoe maar ook in het feit dat de taxi's met meter officieel geen toestemming hebben om passagiers op te pikken van het vliegveld.

Auto huren
Als je een auto huurt bij het vliegveld kun je kiezen voor een autoverhuurdienst met chauffeur die je naar je bestemming in Bali zal brengen. Hoewel dat comfortabel is, zal de prijs veel hoger liggen vergeleken met het aanhouden van een normale taxi. Wanneer je de aankomsthal verlaat en langs de laatste belastingvrije hal bent gelopen, sla dan linksaf en volg het "Car Rental" bord. Kies Golden Bird voor een betrouwbare service.

Let op voor illegale autodiensten die je een rit aanbieden wanneer je uit de aankomsthal loopt. Vergeleken met de officiële autoverhuur bedrijven is hun lagere prijs wellicht aanlokkelijk, maar onthoud dat deze chauffeur niet geregistreerd staat bij een bedrijf, dus niemand kan verantwoordelijkheid nemen als er iets gebeurt met jou of je reisgenoten.

Tip: Autoverhuurbedrijven bieden de handige optie om een auto te huren voor 12 uur of 24 uur inclusief een chauffeur die bekend is met de omgeving.

Suggestie of feedback?