Bali

Veiligheid Bali

Jouw lokale TIX-gids: Intan Tanjung

Misdaad
Bali stond bekend als een veilige vakantiebestemming maar recentelijk neemt de criminaliteit gericht op toeristen die verblijven in halfopen villa's toe. Leg je waardevolle bezittingen altijd in de kluis en zorg dat je alle deuren sluit wanneer je uitgaat of wanneer je slaapt.

Wees voorzichtig wanneer je in de avond naar buiten gaat. Zakkenrollers zijn veelvoorkomend in nachtclubs dus doe je er goed aan niet meer contant geld dan je nodig hebt mee te nemen en draag niet teveel sieraden. Autodiefstal vindt regelmatig plaats evenals het grijpen naar tassen van toeristen op brommers. Het beste advies is om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten en draag geen opvallende accessoires wanneer je op een brommer rijdt.

Oplichtingspraktijken
Oplichtingspraktijken komt niet zoveel voor maar soms worden toeristen teveel in rekening gebracht voor een dienst of voor product. Zorg dat je afdingt of zorg dat je de reguliere prijs kent voordat je gaat onderhandelen. Als je akkoord gaat met een aankoop houd dat in dat je instemt met de prijs die de verkoper stelt. Vermijd kleine wisselkantoren die wisselkoersen aanbieden die te mooi lijken om waar te zijn, ga altijd naar grote, betrouwbare wisselkantoren zoals Central Kuta or Bali Maspintjinra.

Gezondheid
Een ander probleem is methanol in cocktails. De reguliere prijs voor een cocktail ligt rond de Rp. 80.000 of hoger. Voor je eigen veiligheid doe je er goed aan drank te kopen in een afgesloten fles als je op plaatsen bent waar ze cocktails voor lagere prijzen aanbieden.

Ongelukken en zelfs dodelijke ongevallen komen voor bij toeristen en expats die dronken op de brommer stappen, dus vermijd de verleiding om onder invloed te rijden en zorg dat je zelf niet tot statistiek verwordt! 

Zorg altijd voor je eigen verzekering als je een sport gaat uitoefenen zelfs wanneer een verzekering inclusief is. In het geval van verwondingen ga je naar internationale ziekenhuizen zoals Siloam Hospital en BIMC hospital, beide gelegen in Kuta en Nusa Dua. Een kliniek met internationale dienstverlening verschaft eerste hulp bij ongevallen, maar voor meer ingrijpende situaties dien je er zeker van te zijn dat jouw verzekering medische evacuatie bij noodgevallen dekt.

Suggestie of feedback?

Meer in Bali

Bekijk alle tips

Openbaar Vervoer in Bali

“Huur een automatische brommer in Uluwatu en rijd langs de rustige wegen om de prachtige stranden in de omgeving te verkennen!”

Luchthaven Transfer Bali

“Het kan een uitdaging zijn om van het vliegveld naar je bestemming in Bali te komen omdat er geen openbaar vervoer is dat het vliegveld verbindt met de nabij gelegen regio's, maar er zijn altijd opties beschikbaar.”

Do's & Don'ts in Bali

Doen als je in Bali bent: