Wijken op Bali

Noord Bali

“Reis buiten de gebaande paden; de rauwe schoonheid van Noord Bali biedt je zinderend avontuur op zowel het prachtige platteland als in de veelbelovende onderwaterwereld.”

- Intan woont al sinds 2006 op Bali

Voor mij bestaat Noord Bali uit de oostkust, noordkust en westkust. Vergeleken met het zuidelijk schiereiland is Noord Bali een stuk rustiger en biedt veel meer uitdagingen voor degenen die op zoek zijn naar authentieke avonturen in de natuur.

Het gebied aan de oostkust staat bekend om zijn onderwaterleven die zowel duikers als snorkelaars zal prikkelen. Topbestemmingen om te duiken zijn Tulamben en Amed die bekend staan om hun prachtige zeebodem, kleurrijke tropische vissen en scheepswrakken. Duikers die op zoek zijn naar grote vissen gaan meestal richting Penida en de Lembongan eilanden, die laatste staat ook bekend om zijn relaxte cultuur en perfecte surfspots. Padang Bai is een ander duikpunt met vissen in overvloed, maar de zeebodem is minder aantrekkelijk dan die van Tulamben en Amed.

Ondanks de populariteit van het onderwaterleven fungeert Padang Bai ook als een belangrijke schakel tussen Bali en het eiland van Lombok. Er zijn grote, openbare veerboten beschikbaar die elk uur overvaren, van 5 uur in de ochtend tot 12 uur in de middag en passagiers binnen pakweg 4 tot 5 uur over de Straat Bali vervoeren. Naast de veerboot kunnen bezoekers die graag direct naar de Gili eilanden in Lombok willen gaan een overtocht van 2 uur nemen met een speedboot.

Ben je juist op zoek naar bezienswaardigheden op het vasteland, ga dan naar Kintamani waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht over het meer en de berg van Batur, of bren een bezoek aan het oudste dorp van Trunyan, genaamd Bali Aga, waar de eerste kolonisten neerstreken in Bali. Een andere oude cultuur kun je vinden in Tenganan, de enige plek waar nog dubbel ikat textiel geproduceerd wordt met de naam Geringsingan.

Als we naar de noordkust gaan vinden we Bedugul, bekend om de hooglanden, koffieplantages, groente- en fruitteelt en twee indrukwekkende meren: Tamblingan en Bratan. Pura Ulun Danu Bratan is een tempel gelegen boven het Bratan meer wat een uniek "zwevend" beeld geeft. De tempel reguleert het centrale irrigatie systeem van Bali.

Verderop in het noorden kunnen toeristen een bezoek brengen aan Lovina strand dat bekend staat om de dolfijnen, 1000 hectare aan wijngaarden, en duikgebieden in Pemuteran en Menjangan Island, die onderdeel uitmaken van een nationaal park. Op het eiland Menhjangan kunnen bezoekers de oorspronkelijke bewoners van het eilandje ontmoeten, namelijk de herten (Menjangan betekent hert in Bahasa-Indonesisch).

De meeste bezoekers die richting de westkust afreizen zijn surfers die op jacht zijn naar de golven in de riviermond van twee dorpen: Balian en Medewi. Balian is vernoemd naar Tukad Balian (Balian rivier). Dit kleine vissersdorpje is omgetoverd tot een betoverend surf mekka terwijl Medewi - bekend om zijn Moslim bevolking - nog steeds zijn authentieke charme behoudt met golven, hutjes en kokosbomen als voornaamste kenmerken.

TIP: Ontsnap aan het toeristenleven en verblijf in een hotel vlakbij Menjangan eiland om de ongerepte Balinese natuur en rustgevende nachten te ervaren.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Bali

Bekijk alle wijken

Zuid Kuta

“Zuid Kuta biedt luxueuze accenten, kalmte en adembenemende stranden waar je de hele dag kunt ontspannen.”

Ubud

“Ubud is bijzonder voor me en zal altijd mijn tweede thuis blijven. Ik houd van de relaxte sfeer en het romantische gevoel dat de stad uitstraalt. Ik werd verliefd op de schoonheid van de rijstvelden en het gevoel altijd zo dicht bij de natuur te staan wanneer ik er een wandeling maakte.”

Kuta

“Kuta heeft misschien wat minder karakter in vergelijking met andere districten, maar juist dat is haar charme.”