Wijken op Bali

Zuid Kuta

“Zuid Kuta biedt luxueuze accenten, kalmte en adembenemende stranden waar je de hele dag kunt ontspannen.”

- Intan woont al sinds 2006 op Bali

Ga naar zuid Kuta voor ongerepte gouden stranden, een luxueuze en ontspannen vakantie in vijf-sterren hotels, een paradijs van vis en iconische bezienswaardigheden. Het gebied bestaat uit het heuvelachtig lijmsteen van Uluwatu in het zuiden, het stille vissersdorpje van Jimbaran in het westen en de exclusieve zijde met resorts in Nusa Dusa in het oosten; een fantastische plek om te ontsnappen aan de hectische gebieden Kuta en Seminyak.

Veel mensen denken dat Nusa Dua beperkt is tot het luxueuze hotelcomplex Bali Tourism Development Corporation (BTDC) dat eigendom is van de Indonesische regering, maar het gebied Nusa Dua bestrijkt de hele enclave van het schiereiland (dat ook Tanjung Benoa wordt genoemd) en deelt een stuk van het zuidelijke schiereiland met Uluwatu. Ondanks dat het gebied voornamelijk in het teken staat van het resort, biedt Nusa Dua ook rustige eettentjes aan de weg van de Tanjung Benoa enclave en een uitgebreid scala aan opwindende watersport activiteiten zoals jetskiën, parasailen, kajakken en er is een golfterrein.

Met Nusa Lembongan aan de oostzijde en Gunung Agung op de achtergrond, is Nusa Dusa de ideale plek voor een magische zonsopkomst, een leuke wandeling in de middag in het BTDC gebied en het is een populaire surfbestemming in het natte seizoen (oktober-maart). Onlangs werd er een internationaal ziekenhuis genaamd BIMC geopend met een aanbod van medische diensten op internationaal niveau en een cosmetische kliniek voor degenen die op zoek zijn naar schoonheidsbehandelingen tegen concurrerende tarieven.

Een ander deel van het zuidelijke schiereiland is Uluwatu, dat vaak Bukit wordt genoemd. Op het eerste gezicht willen er niet veel mensen in dit gebied wonen omdat het water hard is en het land niet echt vruchtbaar en geschikt voor landbouw is. Maar sinds het toerisme opbloeit hebben ontwikkelaars het gebied de laatste jaren getransformeerd tot een besloten, luxueus villa paradijs.

De omgeving van Uluwatu biedt rustige, kalme dorpswijken en ongerepte stranden die geschikt zijn om te surfen met golven van wereldklasse. Twee van de meest iconische bezienswaardigheden bevinden zich in dit gebied. Uluwatu is de oude Hindoe tempel die zich bevindt op een indrukwekkende heuvel over de majestueuze Indische Oceaan die ook bekend staat om de Kecak dans die er bij zonsondergang wordt opgevoerd. Garuda Wisnu Kencana (vaak GWK genoemd) is een cultureel park dat een thuis biedt aan het naar veronderstelling grootste beeld van de Hindoe god Vishnu, die een mythisch wezen van Garuda berijdt.

Aan de westzijde van het schiereiland ligt Jimbaran, bekend als een paradijs waar je geniet van de beste visgerechten en sprookjesachtige zonsondergangen. Het gebied ligt aan de zuidelijke kant van het vliegveld op korte afstand van Kuta. Je kunt Jimbaran bereiken vanaf Kuta langs de Bypass Ngurah Rai. Vakantiegangers die op zoek zijn naar rust kunnen kiezen uit enkele internationale resorts, boetiek villa's of middenklasse hotels die hier beschikbaar zijn. Het voornaamste kenmerk van Jimbaran is het aanbod van visrestaurants aan het strand die een romantisch diner bij kaarslicht bieden in de open lucht met een uitgebreid assortiment aan verse lekkernijen uit de oceaan.

TIP: Ga strand-hoppen: stranden in Zuid Kata liggen dicht bij elkaar waardoor het eenvoudig is om rond te reizen en ze allemaal te bezoeken.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Bali

Bekijk alle wijken

Sanur

“Het minder populaire Sanur straalt een unieke charme uit met een aantrekkingskracht op steeds terugkerende bezoekers en degene die op zoek zijn naar een rustgevend plekje aan het strand.”

Seminyak

“Ik ga vaak naar Seminyak om af te spreken met mijn vrienden of om te zoeken naar nieuwe fashion designs. En nog belangrijker, om mijn smaakpapillen te verwennen met onbeperkte mogelijkheden aan heerlijk eten en eigenzinnig restaurants!”

Noord Bali

“Reis buiten de gebaande paden; de rauwe schoonheid van Noord Bali biedt je zinderend avontuur op zowel het prachtige platteland als in de veelbelovende onderwaterwereld.”