Wijken op Bali

Ubud

“Ubud is bijzonder voor me en zal altijd mijn tweede thuis blijven. Ik houd van de relaxte sfeer en het romantische gevoel dat de stad uitstraalt. Ik werd verliefd op de schoonheid van de rijstvelden en het gevoel altijd zo dicht bij de natuur te staan wanneer ik er een wandeling maakte.”

- Intan woont al sinds 2006 op Bali

Het Ubud gebied is populair bij bezoekers, in het bijzonder bij de mensen die op zoek zijn naar een rustige verblijfsplek. Je zult in Ubud geen stranden met golven vinden om te surfen. Deze omgeving biedt bezoekers andere natuurlijke bezienswaardigheden zoals het uitzicht op het bos gezien vanaf de Campuhan bergrug, de rijstvelden in Tegalalang of vogels bekijken in Petulu.

Het hoofdgebied van Ubud is Monkey Forest (Apenbos), genoemd naar de grijze langstaart Makaken. Hier kun je vele restaurants, kunstgalerijen en kledingwinkels vinden langs de hoofdstraat, Jalan Monkey Forest. Dankzij de stijgende roem van Eat, Pray and Love is de toestroom van toeristen met interesse naar de charmes van Ubud de afgelopen jaren drastisch toegenomen. Het verkeer op de hoofdweg loopt nu elk jaar compleet vast tijdens elk hoogseizoen (Juni-Augustus, en aan het eind van het jaar).

Zie de stad tot leven komen in de ochtend en wandel over de Ubud markt voor een ontbijt á la Ubud, locale pap. Traditioneel handwerk, schilderijen, yoga jurken, souvenirs en vele andere zaken kun je overdag op de markt vinden. Loop eens rond het Ubud Paleis die je voor de markt kunt vinden, of steek over om de culinaire legende van Ibu Oka te proeven, die al 20 jaar lang speenvarken babi guling verkoopt.

Ubud biedt ook fantastische culturele bezienswaardigheden voor bezoekers. Verscheidene lokale tempels en dorpsgemeenschappen voeren in de avond diverse dansvoorstellingen op. Als je in de stad bent, mis dan de voornaamste ceremonies niet zoals massa crematies, volle maan ceremonies of tempelceremonies (die maandelijks worden gehouden in elke openbare tempel). Als je geluk hebt krijg je de unieke kans een massa crematie ceremonie bij te wonen. Tevens is Ubud momenteel geliefd als de ideale plek voor mensen die op zoek zijn naar een gezondere leefstijl. Er zijn verscheidene restaurants die biologisch eten serveren aan hun klanten en er worden yoga lessen gegeven in Ubud.

Kunst speelt ook een belangrijke rol in dit voorheen zo rustige dorp. Deze gemeente was een kunsthoofdstad van het oude Hindoe Koninkrijk en als bezoeker kun je deze sporen herkennen dankzij de oude tempels en antieke reliëfs zoals de Goa Gajah, Gunung Kawi, of Yeh Pulu. In de jaren dertig van de vorige eeuw inspireerde de magische uitstraling van Ubud vele westerse artiesten die later besloten zich in Ubud te vestigen en invloed uitoefenden op de lokale kunstwereld die in het verleden gericht was op religieuze doeleinden. De commercialisatie heeft Ubud naar voren geschoven, en heeft deze stad beroemd gemaakt als kunstbestemming. Galerijen en kunsthandelaars doen goede zaken, terwijl de kunstgeschiedenis goed wordt vastgelegd door de kunstmusea.

TIP: Het genieten van een gezonde leefstijl is een must in Ubud, maar de uitzondering hierop is het proeven van het speenvarken van Ibu Oka, niet te versmaden!

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Bali

Bekijk alle wijken

Sanur

“Het minder populaire Sanur straalt een unieke charme uit met een aantrekkingskracht op steeds terugkerende bezoekers en degene die op zoek zijn naar een rustgevend plekje aan het strand.”

Noord Bali

“Reis buiten de gebaande paden; de rauwe schoonheid van Noord Bali biedt je zinderend avontuur op zowel het prachtige platteland als in de veelbelovende onderwaterwereld.”

Zuid Kuta

“Zuid Kuta biedt luxueuze accenten, kalmte en adembenemende stranden waar je de hele dag kunt ontspannen.”