Wijken op Bali

Kuta

“Kuta heeft misschien wat minder karakter in vergelijking met andere districten, maar juist dat is haar charme.”

- Intan woont al sinds 2006 op Bali

Kuta biedt een meer ongedwongen, kalme sfeer die niet alleen past bij surfers, backpackers en studenten die op zoek zijn naar een goedkoop pension om te slapen en een betaalbaar nachtleven, maar ook families die graag in een kindvriendelijke omgeving verblijven. Er zijn mensen die beweren dat dit voormalig rustige paradijs, bekend om de kalme golven, ontdekt is door surfers.

In de jaren '70 was Kuta een paradijs voor hippies, maar de onuitputtelijke stroom van bezoekers heeft het aanzicht van dit eens zo stille vissersplaatsje omgetoverd naar de toeristische trekpleister van vandaag. Kuta is ook een fantastische startplaats om het gehele eiland te gaan verkennen of je avontuur in Indonesië te starten omdat er goede aansluiting is op het openbaar vervoer, er veel betaalbare tours en verhuur van voertuigen aangeboden wordt en verblijven er reuze voordelig is.

Hoewel surfers vandaag de dag vaak naar zuid Kuta reizen voor meer uitdagende golven, kiezen andere mensen om in het Legian gebied te vertoeven dat ook wel bekend staat als het backpackers district. De hoofdstraat in Legian bestaat uit een rij met relaxte bars waar ze ouderwetse R&B, reggae en live muziek spelen. In het Tuban gebied bieden vijf-sterren verblijfplaatsen een meer familiaire setting met kindvriendelijke faciliteiten en een rustiger strand. Het grote winkelcentrum Beachwalk, aan de voorzijde van Kuta beach, is een trekpleister voor toeristen met luxe eettentjes en kledingwinkels die wereldberoemde merken zoals Zara, New Look, TopShop, Victoria's Secret en vele andere verkopen.

Een stukje verder westwaarts ligt het Doublesix gebied, bekend om de legendarische Doublesix club, die helaas in 2011 gesloten werd en vervangen is door een luxueus hotel. Gelegen aan de grens van Kuta en Seminyak laat dit gebied duidelijk meer karakter zien maar het is niet zo rustig als in het centrum van Kuta. Toeristen, lokale bevolking en expats trekken hierheen om rond te hangen en te genieten van de zonsondergang.

De oostzijde van het strand biedt bescheiden houten zonnedekken met lokale eettentjes verspreid over het strand, terwijl mooie felgekleurde zitzakken en paraplu's verspreid zijn over het strand aan de westzijde, met dank aan La Plancha die de trend van het luxe strandzicht hier naartoe bracht. Een andere bekende plek om rond te hangen is Cocoon, een strandclub die de schoonheid van het Mediterrane combineert met de Balinese gastvrijheid.

TIP: Kuta is niet Bali, en andersom. Als je kiest voor een verblijf in Kuta, maak dan ook plannen om andere gebieden te bezoeken zodat je de ware kleuren van Bali kunt aanschouwen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Bali

Bekijk alle wijken

Ubud

“Ubud is bijzonder voor me en zal altijd mijn tweede thuis blijven. Ik houd van de relaxte sfeer en het romantische gevoel dat de stad uitstraalt. Ik werd verliefd op de schoonheid van de rijstvelden en het gevoel altijd zo dicht bij de natuur te staan wanneer ik er een wandeling maakte.”

Sanur

“Het minder populaire Sanur straalt een unieke charme uit met een aantrekkingskracht op steeds terugkerende bezoekers en degene die op zoek zijn naar een rustgevend plekje aan het strand.”

Seminyak

“Ik ga vaak naar Seminyak om af te spreken met mijn vrienden of om te zoeken naar nieuwe fashion designs. En nog belangrijker, om mijn smaakpapillen te verwennen met onbeperkte mogelijkheden aan heerlijk eten en eigenzinnig restaurants!”