Wijken op Bali

Seminyak

“Ik ga vaak naar Seminyak om af te spreken met mijn vrienden of om te zoeken naar nieuwe fashion designs. En nog belangrijker, om mijn smaakpapillen te verwennen met onbeperkte mogelijkheden aan heerlijk eten en eigenzinnig restaurants!”

- Intan woont al sinds 2006 op Bali

Recentelijk hebben toeristen Seminyak omarmd vanwege een stijlvolle vakantiebeleving die past bij reizigers die zich als beroemdheden willen voelen. Hoewel het gebied dezelfde kustlijn deelt met Kuta zijn deze twee naast elkaar geleden districten niet echt met elkaar te vergelijken.

Sommige mensen noemen Seminyak een moderne versie van Kuta. De toenemende populariteit escaleerde na de bomaanslag tragedie van Bali, met als gevolg dat steeds meer luxueuze vestigingen opduiken en de groene rijstvelden die voorheen het landschap bepaalden aan het vervangen zijn. Privé villa's kwamen als eerste, en snel daarna volgden de hogere klasse restaurants met een aanbod van verfijnde Europese smaken waarmee Bali één van de voornaamste gastronomische bestemmingen van Azië werd. Ooit een rustig en weelderig gebied met een dorpse uitstraling is nu een drukke trekpleister voor toeristen met steeds meer plaatsen die een hedonistische levensstijl en recreatie omarmen.

Jalan Laksmana (ook bekend als Fashion and Eat Street) en Jalan Petitenget vormen het centrum van Seminyak waar de meeste designer boetieks, modieuze bars, restaurants, strandclubs en stijlvolle accommodaties van villa's en wereldberoemde hotels zich bevinden. Kunstgalerijen en juweliers horen ook bij de winkels in de buurt, evenals internationale salons, kuuroorden en enkele woningen van de lokale bevolking. Hoewel lopen niet altijd even comfortabel is, is het wel de beste manier om te genieten van de omgeving, omdat het verkeer vaak vast staat en een parkeerplaats moeilijk te vinden is. Pak een taxi en verken de straatjes waar je heerlijk kunt winkelen, eten en ontspannen. Je kunt ook een wandeling maken over het strand en genieten van prachtige zonsondergangen.

Maar voor een smaakvolle en rustige omgeving doe je er wellicht goed aan in een villa te verblijven die omgeven is door rijstvelden en uitzicht heeft op andere villa's. Kerobokan huisvest ook levendige expat gemeenschappen en kleine, opmerkelijke café's en restaurants die westerse, huisgemaakte maaltijden serveren.

Meer naar het westen komen we aan in Canggu dat bekend staat om de zwarte stranden die bij uitstek geschikt zijn om te surfen. Canggu laat nog steeds een sterke vertegenwoordiging van het Balinese leven zien, hoewel het recentelijk een nieuwe luxueuze bestemming is geworden met een uitgebreide ontwikkeling van villa's die in het bezit zijn van buitenlanders. Je kunt een aantal opmerkelijke strandclubs en veelzijdige café's tegenkomen op Batu Belig en Echo Beach, wat ook populaire bestemmingen zijn geworden bij expats.

Verder naar het westen kun je een bezoek brengen aan de meest legendarische tempel van Bali, de Tanah Lot tempel, die gelegen is boven een stuk robuust rif afgescheiden van het vasteland. Golfers willen waarschijnlijk in het Pan Pasific Nirwana Bali Resort verblijven en de strijd aangaan met de onderscheiden en schilderachtige 18 holes golfbaan die uitzicht biedt over de majesteuze Tanah Lot tempel.

TIP: Bezoek de bazaar vlakbij de Seminyak kruising voor goedkopere maar stijlvolle kleding!

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Bali

Bekijk alle wijken

Noord Bali

“Reis buiten de gebaande paden; de rauwe schoonheid van Noord Bali biedt je zinderend avontuur op zowel het prachtige platteland als in de veelbelovende onderwaterwereld.”

Kuta

“Kuta heeft misschien wat minder karakter in vergelijking met andere districten, maar juist dat is haar charme.”

Ubud

“Ubud is bijzonder voor me en zal altijd mijn tweede thuis blijven. Ik houd van de relaxte sfeer en het romantische gevoel dat de stad uitstraalt. Ik werd verliefd op de schoonheid van de rijstvelden en het gevoel altijd zo dicht bij de natuur te staan wanneer ik er een wandeling maakte.”