Wijken op Bali

Sanur

“Het minder populaire Sanur straalt een unieke charme uit met een aantrekkingskracht op steeds terugkerende bezoekers en degene die op zoek zijn naar een rustgevend plekje aan het strand.”

- Intan woont al sinds 2006 op Bali

Dit curieuze gebied aan het strand was een populaire toeristenbestemming in de jaren '70, toen Kuta nog een jungle van kokosbomen was en Seminyak nog bedekt was met weelderige rijstvelden. Maar ondanks de groei van toerisme in Bali heeft Sanur nooit echt zijn charme verloren; nieuwsgierige backpackers, gepensioneerden en trouwe terugkerende bezoekers (die vaak al sinds de jaren '70 naar Sanur komen) bezoeken nog steeds graag dit rustige, dorpachtige district. Het gebied staat bekend om de kalme sfeer en het lange strand met wit zand aan de zuidzijde en het zwarte zand aan de noordzijde. Er is ook een museum in Sanur wat ooit het huis was van de beroemde expat artiest Le Mayeur. Nu worden hier de meesterwerken van Adrien-Jane Le Mayeur tentoongesteld.

Sanur biedt resorts aan het strand, gasthuizen en bungalows in familiebezit, openluchtrestaurants en duikexploitanten. De meeste accommodaties zijn gebaseerd op de traditionele Balinese cultuur (sommigen staan hier al sinds de jaren '70). Een open levensstijl en enorme weelderige tuinen zijn hier de standaard met één overduidelijke uitzondering: het oudste en hoogste hotel, het Inna Grand Bali Beach hotel (gebouwd in 1966) dat hersteld werd na een brand in 1993. Het gebied wordt momenteel flink gerenoveerd. Meer en meer luxueuze hotels zoals Fairmont Sanur Beach Bali, Maya Sanur Resort & Spa, en Swiss-Belresort Watu Jimbar veranderen op subtiele wijze de sfeer in deze omgeving.

Het meest populaire gebied in Sanur is Jalan Danau Tamblingan waar de luxueuze resorts, winkels en restaurants de straten domineren. Voor een minder toeristisch gebied kun je terecht in Jalan Danau Poso waar de meeste expats en groepen duikers rondhangen in café's, restaurants of lokale eettentjes.

In de middag verzamelen groepen zich op het strand van Sanur. De lokale bevolking komt om te zwemmen, een kano tochtje te maken of gewoon wat eenvoudige snacks op straat te eten zoals gegrilde maiskolven en loempia's. Dit strand is ook een belangrijke schakel naar Lembongan en het eiland van Penida en soms ook naar de Gili eilanden in Lombok. De zwarte strandgebieden aan de noordzijde zoals Pafang Galak trekken minder toeristen. Op een heldere dag kun je de Gunung Agung zien als achtergrond over de Straat Bali.

TIP: Fiets langs de weelderige, rustige weg van Jalan Tamblingan. Met minder druk verkeer is dit gebied ideaal om te fietsen en wandelen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Bali

Bekijk alle wijken

Zuid Kuta

“Zuid Kuta biedt luxueuze accenten, kalmte en adembenemende stranden waar je de hele dag kunt ontspannen.”

Ubud

“Ubud is bijzonder voor me en zal altijd mijn tweede thuis blijven. Ik houd van de relaxte sfeer en het romantische gevoel dat de stad uitstraalt. Ik werd verliefd op de schoonheid van de rijstvelden en het gevoel altijd zo dicht bij de natuur te staan wanneer ik er een wandeling maakte.”

Seminyak

“Ik ga vaak naar Seminyak om af te spreken met mijn vrienden of om te zoeken naar nieuwe fashion designs. En nog belangrijker, om mijn smaakpapillen te verwennen met onbeperkte mogelijkheden aan heerlijk eten en eigenzinnig restaurants!”