Bali

Aanschouw de traditionele Balinese Kecak dans

Jouw lokale TIX-gids: Intan Tanjung

Een exotisch, magische en glorieuze Kecak dans is een prachtige attractie die eerste keer bezoekers echt niet mogen missen. Het is belangrijk om deze dans te bekijken voordat je ergens anders heengaat om je een beetje inzicht in het eiland te geven. De Kecak dans wordt voornamelijk uitgevoerd door mannen. Ze zitten op een rij in een cirkel en roepen met specifieke ritmische stemmen om "cak" terwijl ze hun handen opheffen. Er zijn een aantal plekken in Bali die de Kecak dans tijdens zonsondergang opvoeren. De Uluwatu tempel, Tanah Lot tempel en de Garuda Wisnu Kencana (GWK) zijn drie populaire plaatsen om de Kecak dans te bewonderen. Je kunt deze karakteristieke dans het beste tijdens zonsondergang bekijken.

Suggestie of feedback?

Meer in Bali

Bekijk alle tips

Bezoek een Balinese wijngaard

Jazeker, je zult het haast niet geloven maar Bali heeft een wijngaard vlakbij het strand in de Buleleng regio op Noord Bali. De Franse zwarte tafeldruif Alphonse Lavallee, het voornaamste ingrediënt voor de Balinese 'new latitude' (nieuwe breedtegraad) wijn, groeit hier op de wijngaard van 1000 hectare. De druif doet het goed in dit tropische klimaat en haar aanwezigheid geeft de omgeving een uniek karakter. Het is de moeite van een bezoek waard, net aan de noordelijke kustlijn van Bali.

Ontdek de verfijnde Balinese keuken!

Wereldklasse, Balinese smaak; niets kan deze aparte combinatie verslaan. Wat dacht je van speenvarken, gekookt op sous-vide wijze, of kippenpootjes in een broodje als amuse-bouche? En vergeet die Franse wijn maar; probeer de smaakvolle, kleine porties te combineren met een heldere, lichte lokale wijn om optimaal te genieten van de verfijnde Balinese keuken.

Aanbid de "sunset culture" van Bali!

Zonsondergang is de belangrijkste tijd van de dag en die mag je zeker niet missen. Bewonder de hemel als deze karmozijnrood kleurt tijdens een wandeling langs het strand van Kuta, of doe mee met de lokale bevolking tijdens het "bieruurtje" en Happy Hour bij de bekende strandclubs. Je zult geen spijt krijgen om aan deze opwindende lokale rituelen deel te nemen.