Bali

Aanschouw de traditionele Balinese Kecak dans

Jouw lokale TIX-gids: Intan Tanjung

Een exotisch, magische en glorieuze Kecak dans is een prachtige attractie die eerste keer bezoekers echt niet mogen missen. Het is belangrijk om deze dans te bekijken voordat je ergens anders heengaat om je een beetje inzicht in het eiland te geven. De Kecak dans wordt voornamelijk uitgevoerd door mannen. Ze zitten op een rij in een cirkel en roepen met specifieke ritmische stemmen om "cak" terwijl ze hun handen opheffen. Er zijn een aantal plekken in Bali die de Kecak dans tijdens zonsondergang opvoeren. De Uluwatu tempel, Tanah Lot tempel en de Garuda Wisnu Kencana (GWK) zijn drie populaire plaatsen om de Kecak dans te bewonderen. Je kunt deze karakteristieke dans het beste tijdens zonsondergang bekijken.

Suggestie of feedback?

Meer in Bali

Bekijk alle tips

Leuke watersport activiteiten in Tanjung Benoa

Geniet van een dag gevuld met opwindende watersport op het strand van Tanjung Benoa. Er is voor ieder wat wils. Zo kun je genieten van de spetters bovenop de Flying Fish (een platte, rubberen boot) of het turquoise water van boven bewonderen of een ritje maken op de Bananenboot (en vergeet niet stiekem de bestuurder te vragen wat extra scherpe bochten te maken voor meer sensatie).

Bezoek een Balinese wijngaard

Jazeker, je zult het haast niet geloven maar Bali heeft een wijngaard vlakbij het strand in de Buleleng regio op Noord Bali. De Franse zwarte tafeldruif Alphonse Lavallee, het voornaamste ingrediënt voor de Balinese 'new latitude' (nieuwe breedtegraad) wijn, groeit hier op de wijngaard van 1000 hectare. De druif doet het goed in dit tropische klimaat en haar aanwezigheid geeft de omgeving een uniek karakter. Het is de moeite van een bezoek waard, net aan de noordelijke kustlijn van Bali.

Doe mee met de volle maan ceremonie

Volle maan (en nieuwe maan) wordt actief door de Balinese bevolking gevierd met het bezoeken van tempels. Ze maken offers, plaatsen bloemen en tempels worden kleurrijk versierd om de rijzende goden te verwelkomen.