Bali

Onthul het geheim van de Balinese massage

Jouw lokale TIX-gids: Intan Tanjung

De wereld is het er over eens dat Balinese massage de beste in de wereld is, maar wist je ook dat de lokale bevolking dit eigenlijk doet voor de gezondheid? De Balinese bevolking gebruikt natuurlijke frangipani olie om te masseren en ze geven stevige streken en drukken om de stijve spieren los te maken. Onthul het geheim van deze iconische massage door er eentje te ondergaan als je een bezoek brengt aan het eiland.

Tip: Neem de boreh body wrap om je bloedsomloop te stimuleren, en neem een glas met het traditionele kruidendrankje jamu om het gif af te voeren.

Suggestie of feedback?

Meer in Bali

Bekijk alle tips

Aanschouw de traditionele Balinese Kecak dans

Een exotisch, magische en glorieuze Kecak dans is een prachtige attractie die eerste keer bezoekers echt niet mogen missen. Het is belangrijk om deze dans te bekijken voordat je ergens anders heengaat om je een beetje inzicht in het eiland te geven. De Kecak dans wordt voornamelijk uitgevoerd door mannen. Ze zitten op een rij in een cirkel en roepen met specifieke ritmische stemmen om "cak" terwijl ze hun handen opheffen. Er zijn een aantal plekken in Bali die de Kecak dans tijdens zonsondergang opvoeren. De Uluwatu tempel, Tanah Lot tempel en de Garuda Wisnu Kencana (GWK) zijn drie populaire plaatsen om de Kecak dans te bewonderen. Je kunt deze karakteristieke dans het beste tijdens zonsondergang bekijken.

Bezoek een Balinese wijngaard

Jazeker, je zult het haast niet geloven maar Bali heeft een wijngaard vlakbij het strand in de Buleleng regio op Noord Bali. De Franse zwarte tafeldruif Alphonse Lavallee, het voornaamste ingrediënt voor de Balinese 'new latitude' (nieuwe breedtegraad) wijn, groeit hier op de wijngaard van 1000 hectare. De druif doet het goed in dit tropische klimaat en haar aanwezigheid geeft de omgeving een uniek karakter. Het is de moeite van een bezoek waard, net aan de noordelijke kustlijn van Bali.

Maak een romantische wandeling langs het strand tijdens zonsondergang!

Relax tijdens zonsondergang in een strandclub en neem een teug van je perfect gemixte cocktail of maak een wandeling langs het strand en stop even voor het lokale "star" bier. Bali is gezegend met kilometers lange stranden waar je kunt genieten van zonsondergang. De leukste stranden op een rijtje: