Bali

Geniet van de vers gegrilde vangst van de dag op Balinese wijze!

Jouw lokale TIX-gids: Intan Tanjung

Wanneer je in Bali bent is het een must om een keer te genieten van een diner bij kaarslicht onder de sterrenhemel op het strand van Jimbaran. Je vindt een rij restaurants op het strand welke diverse soorten verse visgerechten serveren. Kies jouw favoriete vis en laat deze vers grillen; je betaalt alleen voor de vis en krijgt er een gratis portie rijst en groente bij.

Tip: Voor een goedkoper alternatief overdag kun je naar de vismarkt gaan waar ze bij het kraampje naast de markt jouw verse vis grillen. Geniet van je bescheiden maaltijd met het aanzicht van de kleurrijke boten op het vissersstrand en drink jonge, frisse kokosnootmelk om je dorst te lessen!

Suggestie of feedback?

Meer in Bali

Bekijk alle tips

Aanbid de "sunset culture" van Bali!

Zonsondergang is de belangrijkste tijd van de dag en die mag je zeker niet missen. Bewonder de hemel als deze karmozijnrood kleurt tijdens een wandeling langs het strand van Kuta, of doe mee met de lokale bevolking tijdens het "bieruurtje" en Happy Hour bij de bekende strandclubs. Je zult geen spijt krijgen om aan deze opwindende lokale rituelen deel te nemen.

Beleef de wonderen van de avondmarkt in Bali!

De avondmarkt is een alles-in-één plek waar je diverse soorten Indonesische straatgerechten kunt proeven zoals saté met pindasaus, soto (kippensoep in een lichte currysaus), of bakso (gehaktballetjes in kippenbouillon); je kan er niet genoeg van nemen. Denk aan een bescheiden maar levendige wijze van dineren in de buitenlucht onder de glorieuze, fluorescerende verlichting waar je de tafels kunt delen met de lokale bevolking; het is ook een geschikte plek om wat Indonesische woordjes te oefenen!

Ontdek de verfijnde Balinese keuken!

Wereldklasse, Balinese smaak; niets kan deze aparte combinatie verslaan. Wat dacht je van speenvarken, gekookt op sous-vide wijze, of kippenpootjes in een broodje als amuse-bouche? En vergeet die Franse wijn maar; probeer de smaakvolle, kleine porties te combineren met een heldere, lichte lokale wijn om optimaal te genieten van de verfijnde Balinese keuken.