Stockholm

Luchthaven Transfer

Jouw lokale TIX-gids: Solveig Rundquist

Je kunt op verschillende manier het stadscentrum bereiken vanaf Stockholm Arlanda Airport, en het is soms lastig in te schatten welke manier het best is. Hier volgt een overzicht van de opties.

Arlanda Express
Deze rit duurt ongeveer 20 minuten en is daarmee de snelste manier om het centrum te bereiken. Voor één persoon is het best duur, maar hoe groter de groep is, hoe beter de prijs wordt. Er zijn regelmatig aanbiedingen voor twee tickets voor 350 Zweedse kronen.

Trein
Een ietwat goedkopere, maar 20 minuten langer durende, optie is om de trein te nemen vanaf Arlanda Station. Je vindt het station in het Sky City-gedeelte van het vliegveld, en je moet een “passage-vergoeding” betalen om het station binnen te komen, maar daarna betaal je het normale tarief voor een rit met het openbaar vervoer – dat betekent dat dit een goede optie is als je een vervoerskaart koopt die een week geldig is.

Bus
Een transfer met een touringcar is een van de meest goedkope manieren om naar het stadscentrum te reizen, en terug naar het vliegveld, voor één persoon en zelfs met een familie. Een enkeltje voor een volwassene kost slechts 99 Zweedse kronen, en een familieticket, voor twee volwassenen en drie kinderen, kost maar 349 Zweedse kronen. De rit duurt ongeveer 45 minuten.

Taxi
Je kunt uiteraard ook een taxi nemen. Veel taxi’s bieden een vaste prijs voor de rit, meestal zo rond de 370 Zweedse kronen. Maar bespreek de kosten met de chauffeur voordat je instapt, dan sta je op je eindbestemming niet voor een verrassing!

Vanaf Skavsta
Vlieg je op Skavsta Airport? Dan kun je kiezen uit een taxi of de bus, maar aangezien taxi’s nogal duur zijn, is de bus je beste optie!

Suggestie of feedback?