Stockholm

Praktische tips

Jouw lokale TIX-gids: Solveig Rundquist
  • Plan vooruit en maak elke dag een lijstje met wat je in die wijk of op dat eiland wilt bezoeken, indien mogelijk. Stockholm bestaat uit 14 eilanden, en hoewel het openbaar vervoerssysteem ver reikt en makkelijk te gebruiken is, kan het reizen nog steeds veel tijd in beslag nemen.
  • De meeste kleine musea zijn op maandag gesloten, maar de grotere attracties, zoals het Vasa Museum en Skansen, zijn dan wel open. Veel musea zijn op woensdag langer open, maar kijk voor de precieze tijden op hun websites.
  • Houd een kleine hoeveelheid Zweedse kronen op zak, het liefst muntgeld, waarmee je bijvoorbeeld voor openbare toiletten kunt betalen. Maar houd er rekening mee dat je je bankkaart het meest zult gebruiken.
  • Zweden eten vrij vroeg, de lunch start om 11.00 uur en stopt op z’n laatst om 14.00 uur. Diner start al vroeg, om 17.00 uur, en de meeste keukens sluiten rond 21.00 of 22.00 uur. Houd hier rekening mee zodat je geen honger zult lijden.
  • Zweden heeft superschoon water, je kunt dus gewoon het kraanwater drinken. Vraag in restaurants om kraanwater (kranvatten) als je niet voor een fles bruisend water wilt betalen.
Suggestie of feedback?

Meer in Stockholm

Bekijk alle tips

Openingstijden en betalen

Openingstijden

Luchthaven Transfer

Je kunt op verschillende manier het stadscentrum bereiken vanaf Stockholm Arlanda Airport, en het is soms lastig in te schatten welke manier het best is. Hier volgt een overzicht van de opties.

Openbaar Vervoer

Het openbaar vervoer in Stockholm is uitgebreid, betrouwbaar en redelijk geprijsd. Je kunt ook met de boot reizen! Hieronder staat alles dat je moet weten.