Wijken in Singapore

Bugis

“Mijn persoonlijke favoriet vanwege de bruisende energie die letterlijk voelbaar is op plekken zoals Bugis Street! ”

- Elaine woont al sinds 1996 in Singapore

In de jaren ’20 stond Bugis vooral bekend om de alternatieve lifestyle die er heerste, met name vanwege de trans-vrouwen. Na een uitgebreide herontwikkeling en een grote opknapbeurt in het midden van de jaren ’80 werd Bugis een commercieel gebied vol met moderne winkelcentra, restaurants en uitgaansgelegenheden, evenals gelicenseerde verkopers met kraampjes langs de weg. Tegenwoordig is deze wijk het grootste winkelgebied en een iconische toeristische bestemming van Singapore.

Ten tijde van het vroege koloniale tijdperk hadden groepen mensen met verschillende Chinese dialecten verschillende namen voor het Bugis-district. In het Hokkien-dialect heette Bugis Peh Soa Pu (Witte Zandheuvels) – omdat er heuvels van wit zand in dit gebied lagen – en in het Kantonees werd dit district Hak Gaai (Zwarte Straat) genoemd vanwege de clubs die zich richtten op de Japanse indringers in de jaren ’40.

Dankzij de ligging nabij het stadscentrum trekt deze wijk tegenwoordig mensen uit alle lagen van de bevolking aan. Jongeren komen naar Bugis om te shoppen voor hippe en trendy kleding in Bugis Street en in de Bugis+ winkelcentra, en de oudere generatie bezoekt de wijk voor de Kwan Im Thong Hood Cho Tempel op Bencoolen Street.

De Kwan Im Thong Hood Cho Temple is een traditionele Chinese tempel die erg belangrijk is voor de Chinese gemeenschap in Singapore. Men gelooft dat wanneer je tot Kuan Yin (ofwel Avlokitesvara) bidt, de Bodhisattva die vaak wordt geassocieerd met mededogen, je met geluk wordt beloond. Gelovigen bezoeken de tempel vaak op de eerste of de vijftiende dag van het Chinese nieuwe jaar. Zij bidden dan dat het nieuwe jaar vele zegeningen telt. Het plaatsen van wierook wordt een soort wedstrijd aangezien gelovigen schouder aan schouder gaan staan om de tempel te betreden, om Kuan Yin hun wierook aan te offeren. 

Wat te doen in Bugis:

  • Ga winkelen in Bugis Street voor betaalbare, hippe en trendy kleding.
  • Doe jezelf tegoed aan lekkernijen in het eetparadijs in de kelder van Bugis Junction.
  • Bezoek Bali Lane voor het Malay Heritage Centre en de Masjid Sultan Moskee.
  • Bezoek de Kwan Im Thong Hood Cho Tempel en draag een gebed op zoals de locals.
  • Koop een traditioneel ijsje bij de ijsverkoper op de hoek van Bencoolen Street.
  • Bezoek het Mint Museum of Toys.
  • Koop een ‘bubble tea’ – de favoriete thee van Singaporezen - en bestel de Milk Tea with Pearl bij KOI Thé Café.

TIP: Het kan hier erg heet worden en je zult waarschijnlijk veel lopen. Draag dus comfortabele kleding en drink voldoende water!

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Singapore

Bekijk alle wijken

City Hall

“Een district dat van groot belang is voor veel Singaporezen vanwege de rijke geschiedenis! ”

Tampines

“Ik woon zelf in Tampines, en ik ben er trots op dat ik dit district mijn ‘thuis’ kan noemen. Ontspanning, entertainment en lekker eten – je vindt het hier allemaal. ”

Jurong

“Van vogelparken tot lava-toasts, ga mee op reis naar het westen en ontdek wat deze regio allemaal te bieden heeft! ”