Wijken in Singapore

City Hall

“Een district dat van groot belang is voor veel Singaporezen vanwege de rijke geschiedenis! ”

- Elaine woont al sinds 1996 in Singapore

Het belangrijkste middelpunt van dit district, gelegen in het stadscentrum, is het Stadhuis (City Hall), een nationaal monument dat in de jaren ’20 werd gebouwd naast het uitgestrekte groene terrein van Padang (waar het grote Padang Cricket Ground ook deel van uitmaakt). Het Stadhuis grenst aan het Hooggerechtshof van Singapore.

In de jaren ’30 stond het Stadhuis bekend als het Principal Building waar vaak maatschappelijke vraagstukken werden bestudeerd en politieke aangelegenheden werden uitgevoerd. Dit nationale monument is getuige geweest van ontelbaar veel historische gebeurtenissen, waaronder de onafhankelijkheidsverklaring van Maleisië en de onthulling van het nieuwe nationale volkslied.

Voordat Orchard Road opbloeide als het belangrijkste winkelgebied in Singapore, was City Hall een van de meest populaire winkelbestemmingen. Tegenwoordig omvat het gebouw een mix van historische monumenten, winkels, commerciële kantoren, bars en The National Gallery, ’s werelds grootste Zuidoost-Aziatische kunstmuseum.

Voordat de Leeuwenstad onafhankelijk werd, werd de stad een aanzienlijk aantal jaar geregeerd door de Britten. In dit district kun je de Britse invloed terugzien in de eeuwenoude architectuur, zoals bijvoorbeeld het City Hall-gebouw en het Capitol Theatre. Het theater is ook de plek waar Koning George VI in 1951 de stadsstatus aan Singapore verleende.

Het Stadhuis ligt op steenworp afstand van vele andere, iconische bezienswaardigheden, zoals The Arts House, wat voorheen het eerste Parlementshuis van Singapore was en dat nu een multidisciplinair kunstcentrum is, en The Merlion, een mythisch wezen dat half leeuw en half vis is, en dat het symbool van de stad is.

Ten oosten van Padang (voor het stadhuisgebouw) staat het Civilian War Memorial. Het monument bestaat uit vier pilaren die elk ongeveer 65 meter hoog zijn, en die de vier grootste bevolkingsgroepen van Singapore vertegenwoordigen (Chinees, Maleisisch, Indisch en Euraziatisch). Het is een symbool voor het collectieve lijden van de belangrijkste etnische groepen in Singapore en al degenen die stierven en begraven werden tijdens de Japanse Bezetting van de stad. Naar schatting werden er in 1942, tussen 15 februari en 12 september, meer dan 50.000 mensen vermoord.

De MRT-tunnel onder het Stadhuis staat in verbinding met Suntec City, een van de grootste winkelcentra van Singapore in het Marina Centre, een deelgebied van het centrum van Singapore.

Wat te doen in City Hall:

  • Pak een filmpje in het Capitol Theatre, een prachtig klassiek gebouw.
  • Bezoek de Tokyo Gallery by Musée Collection voor de bijzondere verzameling kunstwerken van verschillende kunstenaars voor het klassieke en tijdloze modemerk Chanel.
  • Drink wijn, dineer en ontspan in CHIJMES.
  • Bezoek Bar Rouge voor fantastische drankjes, een chique sfeer en een geweldig avondje uit.
  • Ga museumhoppen in dit district, en bezoek de National Gallery, het Peranakan Museum, het National Museum, en nog vele andere!

TIP: Ideaal voor sightseeing, maar als je een klein budget hebt kun je hier beter niet dineren!

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Singapore

Bekijk alle wijken

Punggol

“Dit is zonder twijfel mijn favoriete district in Singapore vanwege de serene rust! ”

Tampines

“Ik woon zelf in Tampines, en ik ben er trots op dat ik dit district mijn ‘thuis’ kan noemen. Ontspanning, entertainment en lekker eten – je vindt het hier allemaal. ”

Bugis

“Mijn persoonlijke favoriet vanwege de bruisende energie die letterlijk voelbaar is op plekken zoals Bugis Street! ”