Wijken in Singapore

Punggol

“Dit is zonder twijfel mijn favoriete district in Singapore vanwege de serene rust! ”

- Elaine woont al sinds 1996 in Singapore

Punggol is een district op het schiereiland Tanjong Punggol, in de noordoostelijke regio van Singapore. Er wordt aangenomen dat Punggol al 200 jaar werd bewoond voordat Sir Stamford Raffles Singapore stichtte. Hoewel hier vroeger voornamelijk boerderijen stonden, is Punggol nu een van de allermooiste districten in Singapore met pittoreske landschappen en avant-garde appartementsgebouwen.

Punggol ligt op vrij grote afstand van het stadscentrum, maar je zou dit district echt moeten bezoeken als je van unieke landschappen en fotografie houdt (en mooie foto’s op Instagram wilt plaatsen). Je kunt hier het eerste winkelcentrum van Punggol bezoeken, Waterway Point. Je kunt er winkelen, lekker eten of gewoon wat relaxen.

Als je graag de erg lekkere vis en zeevruchten van Singapore wilt proberen, sla dan het aanbod in het winkelcentrum over en loop regelrecht naar de visrestaurants aan de Punggol Jetty voor een bord chili-krab. Na het eten kun je een wandeling maken over Punggol Beach (direct naast de steiger), of op Coney Island (Serangoon Island), een prachtig park dat sinds eind 2015 geopend is voor het publiek.

Een ander uniek plekje in Singapore is de Punggol Ranch. Dankzij de rustieke gebouwen en de zandwegen is dit resort ook een Insta-waardige bestemming.

Met de voltooiing van het Punggol Waterway Park in 2011 heeft Punggol er een waterweg, vele groene paden en een breed scala aan flora en fauna bijgekregen. Het park is een heerlijke plek om te wandelen of te fietsen. Je vindt er vijf bruggen, elk met een eigen unieke architectuur; Jewel Bridge, Adventure Bridge, Sunrise Bridge, Wave Bridge en Kelong Bridge. Probeer ze allemaal te bezoeken wanneer je in het park bent!

Dit bekroonde park, dat een award heeft gewonnen voor milieutechniek, is een representatie van ecologische duurzaamheid. Al het meubilair is gemaakt van 100% gerecyclede materialen, en er zijn zoetwatermangroven die het water zuiveren van de 4,2 kilometer lange, kunstmatig aangelegde rivier die door het hart van het district loopt.

Dompel je onder in de natuur in Punggol. Je mag dit district echt niet overslaan!

Wat te doen in Punggol:

  • Dineer in een visrestaurant aan de Punggol Jetty.
  • Spendeer een halve dag in het Punggol Waterway Park, en houd een fotoshoot (voor je social media).
  • Bezoek Coney Island Park.
  • Ga naar het eerste winkelcentrum van Punggol, Waterway Point.
  • Bezoek Punggol Ranch.

TIP: Draag comfortabele schoenen (en schone kleren) omdat je waarschijnlijk veel zult wandelen (en wellicht ook zult transpireren).

Suggestie of feedback?

Locatie