Wijken in Singapore

Tampines

“Ik woon zelf in Tampines, en ik ben er trots op dat ik dit district mijn ‘thuis’ kan noemen. Ontspanning, entertainment en lekker eten – je vindt het hier allemaal. ”

- Elaine woont al sinds 1996 in Singapore

Tampines bestond vroeger, net als vele andere gebieden, voornamelijk uit bossen en moerassen. Wat Tampines anders maakte dan andere districten was de hoeveelheid ijzerhoutbomen, ook wel bekend als ‘Tempinis’. Vandaar dus de naam. Dit district ligt in de oostelijke regio van Singapore, en was voorheen een militair oefenterrein totdat in 1978 de bouw startte om een nieuwe stad te ontwikkelen. Tampines Road, de oudste straat van het district, stamt uit 1864 en was toen nog enkel een trambaan.

Tegenwoordig wonen er ongeveer 262.000 mensen in Tampines, en kun je het district onderverdelen in vier gebieden; Tampines East, Tampines West, Tampines North en Tampines Changkat.

Tampines is, net als Jurong, een satellietstad met alle faciliteiten die je maar kunt bedenken. Er zijn onder andere bibliotheken, sportstadions, winkelcentra, hawker centres (markten waar je vers bereid eten kunt kopen), scholen en goed toegankelijk openbaar vervoer.

In Tampines vind je ook het Our Tampines Hub, het allereerste geïntegreerde gemeenschaps- en lifestylecentrum. Faciliteiten die je hier vindt zijn bijvoorbeeld het stadsplein, het Festive Arts Theatre (met 400 zitplaatsen voor filmvertoningen en liveoptredens), zes rooftop-zwembaden, de grootste kinderspeeltuin in Tampines, en een sport- en recreatiepark met vier tennisbanen, twee zaalvoetbalvelden en een hockeyveld.

Op slechts 5 minuten lopen van het Our Tampines Hub ligt Tampines Central met drie enorme winkelcentra; Tampines Mall, Tampines 1 en Century Square.

In Tampines 1 bevindt zich een van de weinige fysieke winkels (in Singapore) van Editor’s Market, een moderne marktplaats waar locals leuke en unieke mode-items kunnen kopen. Wanneer je bent uitgewinkeld ga je naar Monster Curry voor een bord vers bereide curry met 14 verschillende kruiden en groenten – om van te smullen!

Als je een zoetekauw bent, zou je echt eens een BlackBall moeten proberen. Dit Taiwanese restaurant met zoete lekkernijen is populair onder de locals, en het zit bijna altijd vol met mensen.

Tampines is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, zoals de bus of de MRT. Als je in het stadscentrum bent, neem dan de East West Line (groen) of de Downtown Line. Je staat dan binnen ongeveer een half uur in Tampines.

Wat te doen in Tampines:

  • Ga naar Our Tampines Hub voor karaoke, om te bowlen of om samen met locals een gratis film te kijken!
  • Slenter door de drie winkelcentra voor leuke mode-items en overheerlijke lekkernijen.
  • Wandel door Tampines Eco Green, een eco-vriendelijk park/reservaat met een prachtige flora en fauna.
  • Bezoek IKEA Tampines, een populaire plek onder de locals vanwege het eten (ja, Singaporezen houden van eten) en de meubels.
  • Vertoon je dartkunsten in iDARTS YOLO.
  • Probeer de huisgemaakte pizza van Proofer Boulangerie.

TIP: Er zijn speciale fietspaden in Tampines. Spring op de fiets en ga op ontdekkingstocht!

Suggestie of feedback?

Locatie