Wijken in Singapore

Jurong

“Van vogelparken tot lava-toasts, ga mee op reis naar het westen en ontdek wat deze regio allemaal te bieden heeft! ”

- Elaine woont al sinds 1996 in Singapore

Uitgestrekte moerassen, jungles en kleine vissersdorpjes in de westelijke regio van Singapore werden, als onderdeel van het allereerste industrialisatie-initiatief in 1961, getransformeerd tot een modern industrieel gebied. Tegenwoordig vind je in dit district het Jurong Bird Park, een van ’s werelds grootste vogelreservaten, en populaire attracties zoals het Science Centre Singapore en Snow City.

Jurong is uitgegroeid tot een satellietstad met veel faciliteiten voor z’n bewoners. Je vindt hier onder andere een bibliotheek, een countryclub, een sportstadion, winkelcentra, hawker centers (markten waar je vers bereid eten kunt kopen), ziekenhuizen, scholen en uitstekend openbaar vervoer. Vooral Jurong East is een populair winkelgebied geworden dankzij de opkomst van winkelcentra zoals Jem, JCube, Big Box en IMM.

In Jem, een afkorting voor ‘Jurong East Mall’, vind je een breed scala aan populaire en internationale modewinkels zoals H&M, Cotton On en UNIQLO. Als je een goed boek wilt lezen, ga dan naar Kinokuniya op de vierde verdieping, een Japanse winkelketen die bekend staat om z'n collectie Aziatische boeken en tijdschriften.

In het winkelcentrum West Gate kun je je tegoed doen aan overheerlijke taarten en desserts bij Lady M, een van de beste plekken in Singapore waar je handgemaakte taarten en zoete lekkernijen kunt kopen. Als je zin hebt in iets hartigs, ga dan naar Bojio Cafe voor een Lava Toast, een toast met een bijna knapperig laagje en een zachte, er uitsijpelende vulling waar Singaporezen laaiend enthousiast over zijn. Ben je wel in voor een culinair avontuurtje? Bestel dan de grijszwarte Charcoal Lava Toast.

Het Jurong-district heeft maar liefst vijf MRT-stations, Jurong East, Chinese Gardens, Lakeside, Boon Lay en Pioneer, die allemaal aan de East West Line (groene lijn) liggen. Mensen die graag Jurong willen bezoeken, kunnen de MRT vanuit het stadscentrum nemen. De rit duurt ongeveer een uur.

Wat te doen in Jurong:

  • Bezoek het Jurong Bird Park, het grootste vogelpark van Azië met meer dan 400 verschillende soorten vogels, en ruim 5000 vogels in totaal.
  • Neem de kinderen mee naar het Science Centre Singapore, een interactief wetenschapsmuseum met indoor- en outdoor-tentoonstellingen voor kinderen over biologie, de aarde en de ruimte.
  • Bezoek eens een heel ander soort museum – ga naar The Live Turtle & Tortoise Museum waar je zeldzame (land-)schildpadden kunt bewonderen, een kinderboerderij kunt bezoeken en tal van objecten met schildpadthema kunt zien.
  • Verruil het tropische klimaat van Singapore voor winterse temperaturen in Snow City, het eerste overdekte sneeuwcentrum van Singapore.
  • Speel een scène na uit je favoriete (Chinese) periodedrama in de Chinese Gardens, en ga op verkenning in de uitgestrekte en prachtig aangelegde tuinen vol pagodes en bruggetjes.
  • Bewonder de mooie Japanese Gardens die op een klein en sereen eiland liggen. De traditionele landschapsarchitectuur, schattige bruggetjes en de schilderachtige vijver maken van dit groene park een ‘must-visit’!

TIP: Geef jezelf op z’n minst twee dagen de tijd om deze regio goed te verkennen.

Suggestie of feedback?

Locatie