Bezienswaardigheden in Rome

Zet je horloges gelijk op de Janiculum Heuvel

“De eerste keer werd ik een beetje bang toen ik die plotselinge knal hoorde tot ik de reden ontdekte...”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

De Gianicolo of Janiculum Heuvel (die geen deel uitmaakt van de Zeven Heuvels) biedt de beste uitzicht over Rome: over rivier de Tiber, verschillende koepels, klokkentorens en gekleurde daken. Op de top van deze heuvel staat een standbeeld opgedragen aan Garibaldi en zijn paard (een belangrijk figuur in de Italiaanse geschiedenis) en daar pal voor staat een kanon dat elke dag om 12 uur wordt afgevuurd.

Het schot van het kanon zal je kinderen verrassen. Je kunt ze vertellen dat het een traditie is voor de Romeinen afkomstig uit 1847 toen de Paus besloot de klokken van alle kerken van de stad te synchroniseren zodat ze de juiste tijd aangaven. In het weekend kun je om 10.30 en 12.00 uur een leuke openluchtpoppenvoorstelling “Teatrino di Pulcinella” bekijken. Het is gratis, maar donaties zijn welkom. Er staat in het weekend vaak een draaimolen en er zijn kleine pony's om de kinderen rond het park te leiden.

TIP: Vergeet niet om je fotocamera mee te nemen om de prachtige horizon van Rome vast te leggen!

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Piazza Giuseppe Garibaldi

Meer bezienswaardigheden in Rome

Bekijk alle bezienswaardigheden

Casa delle Letterature

“Het Huis van Literatuur is een cultureel centrum dat zich bevind in de oude Kapel van de Philippine Broeders gespecialiseerd in Italiaanse en buitenlandse literatuur van de twintigste eeuw. Lees hier een boek in je eigen taal, surf op het internet of besteed twee rustige uurtjes in het hart van Rome weg van het geluid van de stad.”

Bezoek de Chiostro del Bramante

“Een museum in het charmante cluster van het monumentale complex van Santa Maria della Pace.”

Parco degli Acquedotti

“Wist je dat de Romeinen stromend water hebben uitgevonden? Bekijk hun eerste ingenieursproject bij Parco degli Acquedotti, het paradijs voor liefhebbers van het oude Rome! ”