Bezienswaardigheden in Rome

Via Sannio Markt

“De Via Sannio markt bevindt zich in een winkelcentrum vol met boetieks en een winkel met een ruim assortiment genaamd "Coin" (met parfum, kleding, accessoires en huishoudelijke artikelen). Ik loop graag rond op de markt en breng daarna een bezoek aan de nabijgelegen basilica voor een gebed op de Heilige Trap.”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

Deze markt, de Porta Portese markt wordt vernoemd naar de locatie waar het wordt gehouden. Via Sannio is slechts enkele stappen verwijderd van de basilica van San Giovanni in Laterano en de markt wordt elke ochtend van 8.00 tot 13.00 uur gehouden behalve op zondag. Het is een aparte vlooienmarkt met nadruk op kleding en accessoires: je hebt hier een ruime keuze aan schoenen, broeken en t-shirts tegen lage prijzen en in het bijzonder rendier lederen jassen (die vaak echt zijn!).

Je wordt verwacht af te dingen en ik adviseer je om ook eerst andere kraampjes te bezoeken en te kijken of ze hetzelfde artikel voor een lagere prijs aanbieden. Sommige verkopers zullen je nadrukkelijk roepen om hun waren te bekijken, voel je niet beledigd en sla het aanbod beleefd af. De standhouders staan naast elkaar en de kraampjes zijn overdekt, dus zelfs met regen kun je hier naartoe gaan.

TIP: Ik raad je aan om vroeg in de ochtend te gaan zodat het niet te druk is en je vrij kunt afdingen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Via Sannio - Porta San Giovanni

Meer bezienswaardigheden in Rome

Bekijk alle bezienswaardigheden

Casa delle Letterature

“Het Huis van Literatuur is een cultureel centrum dat zich bevind in de oude Kapel van de Philippine Broeders gespecialiseerd in Italiaanse en buitenlandse literatuur van de twintigste eeuw. Lees hier een boek in je eigen taal, surf op het internet of besteed twee rustige uurtjes in het hart van Rome weg van het geluid van de stad.”

Trevi Fontein

“Elke keer denk ik aan al de wensen die op dit plein uitgesproken zijn de laatste honderd jaar: als je terug wilt keren naar Rome moet je deze plek bezoeken!”

De Basilica van St. Petrus en de Vaticaanse Musea

“De officiële staat van Vaticaanstad is de kleinste, onafhankelijke staat in de wereld wat betreft bevolking en geografische locatie. Er zijn geen grenzen of borden waaruit blijkt dat je de grens oversteekt naar Vaticaanstad. Vreemd genoeg word je wel gecontroleerd wanneer je bij de St. Petrus basilica naar binnen wilt.”