Bezienswaardigheden in Rome

Bezoek het Bioparco van Rome

“Een reis door een modern complex vergroeid met de natuur waar je oog in oog komt te staan met dieren.”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

Het Biopark is één van de grootste en oudste zoölogische tuinen in Italië. Het is gebouwd in de buurt van Villa Borghese en werd ingehuldigd in 1911 met originele architectuur en dieren die afgescheiden worden met grote sloten. Het Biopark heeft meer dan 200 diersoorten inclusief zoogdieren, vogels, reptielen en amfibieën van alle 5 continenten verdeeld in zones die passen bij hun natuurlijke omgeving. Het is mogelijk om te helpen met het voederen van de dieren of de dieren in levende lijve te ontmoeten. Het park organiseert veel evenementen dus is het verstandig om hun kalender vooraf te controleren. In het complex bevinden zich drie koffiebars en “Caffè del Parco”, een restaurant, een picknick plaats, een speeltuin en een boekwinkel. Volwassenen betalen €15 en kinderen tot 12 jaar oud moeten €12 betalen.

TIP: Het Bioparc is geen circus, stoor de dieren niet door te roepen of flitsers te gebruiken en voer ze niet zelf.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Piazzale del Giardino Zoologico 1 | Openbaar vervoer: tramway line n. 19 “Bioparco” stop. Bus lines n. 3, 52, 53, 926, 217, 360 and on Saturday, Sunday and holiday n. 910. A Line Metro Station “Flaminio” and “Spagna”. | Website: http://www.bioparco.it/

Meer bezienswaardigheden in Rome

Bekijk alle bezienswaardigheden

Bezoek de Chiostro del Bramante

“Een museum in het charmante cluster van het monumentale complex van Santa Maria della Pace.”

De Basilica van St. Petrus en de Vaticaanse Musea

“De officiële staat van Vaticaanstad is de kleinste, onafhankelijke staat in de wereld wat betreft bevolking en geografische locatie. Er zijn geen grenzen of borden waaruit blijkt dat je de grens oversteekt naar Vaticaanstad. Vreemd genoeg word je wel gecontroleerd wanneer je bij de St. Petrus basilica naar binnen wilt.”

Casa delle Letterature

“Het Huis van Literatuur is een cultureel centrum dat zich bevind in de oude Kapel van de Philippine Broeders gespecialiseerd in Italiaanse en buitenlandse literatuur van de twintigste eeuw. Lees hier een boek in je eigen taal, surf op het internet of besteed twee rustige uurtjes in het hart van Rome weg van het geluid van de stad.”