Bezienswaardigheden in Rome

Casa delle Letterature

“Het Huis van Literatuur is een cultureel centrum dat zich bevind in de oude Kapel van de Philippine Broeders gespecialiseerd in Italiaanse en buitenlandse literatuur van de twintigste eeuw. Lees hier een boek in je eigen taal, surf op het internet of besteed twee rustige uurtjes in het hart van Rome weg van het geluid van de stad.”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

De Casa is een interessante ontmoetingsplek voor schrijvers en lezers. Een plek om te lezen, werken en wetenschappelijke of literaire werken te delen in een "palazzo" ontworpen door Borromini. De indrukwekkende verzameling boeken (meer dan 20.000 stuks) mogen door bezoekers gelezen worden in een verbazingwekkende stille ruimte waarvan de Oranje Tuin mijn favoriet is. In de collectie kun je 2000 Franse boeken, 1000 stuks Engelse en Amerikaanse literatuur en edities in Duits, Spaans, Russisch en Japans in kleinere getale vinden. 

Bij Casa delle Letterature kun je ook tentoonstellingen, documentaires, muziekoptredens, schrijfsessies en films bijwonen. Toegang tot de bibliotheek is gratis, maar je moet je wel registreren met je persoonsgegevens. De bibliotheek is geopend van maandag tot vrijdag van 9.30 tot 18.30 uur.

TIP: Bewonder de prachtige klok in de torenkapel waar het plein haar naam van heeft: onder de klok is er een hoekje met een mozaïek dat de Madonna della Vallicella afbeeld.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Piazza dell’Orologio, 3

Meer bezienswaardigheden in Rome

Bekijk alle bezienswaardigheden

Parco degli Acquedotti

“Wist je dat de Romeinen stromend water hebben uitgevonden? Bekijk hun eerste ingenieursproject bij Parco degli Acquedotti, het paradijs voor liefhebbers van het oude Rome! ”

Porta Portese Vlooienmarkt

“Dit is dé zondagsmarkt voor degenen die een ochtend willen doorbrengen tussen duizenden kleurrijke kraampjes. Het is de meest eenvoudige manier om je volledig onder te dompelen in de bruisende sfeer van Trastevere. ”

Pantheon

“Twee pleinen, rijk aan historie én geheimen. De beste methode is om van de ene locatie naar de andere te gaan via verschillende routes, om er zeker van te zijn dat je alle goed bewaarde en verborgen schatten hebt bewonderd.”