Bezienswaardigheden in Rome

Parco degli Acquedotti

“Wist je dat de Romeinen stromend water hebben uitgevonden? Bekijk hun eerste ingenieursproject bij Parco degli Acquedotti, het paradijs voor liefhebbers van het oude Rome! ”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

Parco degli Acquedotti is een groen gebied en maakt onderdeel uit van het regionale Park van Appian Weg. Het bevat zeven ondergrondse en bovengrondse aquaducten. Hoewel dit terrein slechts 8 kilometer van het stadscentrum is verwijderd zul je verrast zijn door de rustieke sfeer terwijl je één van de grootste bijdragen die de Oude Romeinen ons brachten kunt bewonderen. De horizon tijdens een wandeling of fietstocht is adembenemend, en de zonsondergang in het bijzonder, wanneer de zonnestralen de bogen op magische wijze verlichten.

Het best bewaarde deel van de aquaduct op het terrein is de  Aqua Claudia die 2200 liter water per seconde naar de stad bracht! Ook de moeite van een bezoek waard zijn de aquaducten van Aqua Felix en Anio Novus.

TIP: Dit park heeft niet de standaard faciliteiten dus neem een fles water mee en comfortabele schoenen want de looppaden kunnen soms modderig zijn.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Via Lemonia 256 | Openbaar vervoer: Take line A (red) of metro stop “Giulio Agricola”, “Subaugusta” or “Lucio Sestio” and walk through Via Lemonia.

Meer bezienswaardigheden in Rome

Bekijk alle bezienswaardigheden

Porta Portese Vlooienmarkt

“Dit is dé zondagsmarkt voor degenen die een ochtend willen doorbrengen tussen duizenden kleurrijke kraampjes. Het is de meest eenvoudige manier om je volledig onder te dompelen in de bruisende sfeer van Trastevere. ”

Spaanse Trappen

“De wisseling van heersers en beschermheren, koningen en pauzen hebben de geschiedenis van Rome sterk beïnvloed. Op het plein met de Spaanse Trappen kun je dit zien in de mengelmoes van Franse, Spaanse en Engelse invloeden. Het is een fascinerende plek die geliefd is bij schrijvers en dichters en...liefhebbers van thee en koffie!”

Casa delle Letterature

“Het Huis van Literatuur is een cultureel centrum dat zich bevind in de oude Kapel van de Philippine Broeders gespecialiseerd in Italiaanse en buitenlandse literatuur van de twintigste eeuw. Lees hier een boek in je eigen taal, surf op het internet of besteed twee rustige uurtjes in het hart van Rome weg van het geluid van de stad.”