Bezienswaardigheden in Rome

Porta Portese Vlooienmarkt

“Dit is dé zondagsmarkt voor degenen die een ochtend willen doorbrengen tussen duizenden kleurrijke kraampjes. Het is de meest eenvoudige manier om je volledig onder te dompelen in de bruisende sfeer van Trastevere. ”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

Porta Portese is de bekendste vlooienmarkt in Rome die sinds 1945 wordt georganiseerd. Elke zondag van 6.00 tot 14.00 uur kun je langs de ruim 1000 kraampjes lopen die speelgoed, boeken, vintage kleding, cosmetica, cd's, vinyl en etnische artikelen verkopen inclusief enkele gestolen artikelen (pas op voor te lage prijzen voor elektronica). Het is geen kruideniersmarkt maar je kunt hier ook wat snacks en lekkernijen vinden.

Afdingen is een must, zeker voor buitenlanders. Om de beste koop te garanderen, zoek je een leuk product, onderhandel en kom later tegen sluitingstijd terug om het te kopen. Grote kans dat de prijs verder zal dalen. Porta Portese begint bij Via Portuense en loopt helemaal door naar Piazza Ippolito Nievo en Piazza Porta Portese hoort er ook bij. 

TIP: Let goed op je waardevolle spullen want de markt is een populaire stek voor zakkenrollers.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Piazza di Porta Portese | Openbaar vervoer: From Termini, bus line 75; From largo Argentina, tramway 8

Meer bezienswaardigheden in Rome

Bekijk alle bezienswaardigheden

Parco degli Acquedotti

“Wist je dat de Romeinen stromend water hebben uitgevonden? Bekijk hun eerste ingenieursproject bij Parco degli Acquedotti, het paradijs voor liefhebbers van het oude Rome! ”

Spaanse Trappen

“De wisseling van heersers en beschermheren, koningen en pauzen hebben de geschiedenis van Rome sterk beïnvloed. Op het plein met de Spaanse Trappen kun je dit zien in de mengelmoes van Franse, Spaanse en Engelse invloeden. Het is een fascinerende plek die geliefd is bij schrijvers en dichters en...liefhebbers van thee en koffie!”

Via Sannio Markt

“De Via Sannio markt bevindt zich in een winkelcentrum vol met boetieks en een winkel met een ruim assortiment genaamd "Coin" (met parfum, kleding, accessoires en huishoudelijke artikelen). Ik loop graag rond op de markt en breng daarna een bezoek aan de nabijgelegen basilica voor een gebed op de Heilige Trap.”