Bezienswaardigheden in Rome

Porta Portese Vlooienmarkt

“Dit is dé zondagsmarkt voor degenen die een ochtend willen doorbrengen tussen duizenden kleurrijke kraampjes. Het is de meest eenvoudige manier om je volledig onder te dompelen in de bruisende sfeer van Trastevere. ”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

Porta Portese is de bekendste vlooienmarkt in Rome die sinds 1945 wordt georganiseerd. Elke zondag van 6.00 tot 14.00 uur kun je langs de ruim 1000 kraampjes lopen die speelgoed, boeken, vintage kleding, cosmetica, cd's, vinyl en etnische artikelen verkopen inclusief enkele gestolen artikelen (pas op voor te lage prijzen voor elektronica). Het is geen kruideniersmarkt maar je kunt hier ook wat snacks en lekkernijen vinden.

Afdingen is een must, zeker voor buitenlanders. Om de beste koop te garanderen, zoek je een leuk product, onderhandel en kom later tegen sluitingstijd terug om het te kopen. Grote kans dat de prijs verder zal dalen. Porta Portese begint bij Via Portuense en loopt helemaal door naar Piazza Ippolito Nievo en Piazza Porta Portese hoort er ook bij. 

TIP: Let goed op je waardevolle spullen want de markt is een populaire stek voor zakkenrollers.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Piazza di Porta Portese | Openbaar vervoer: From Termini, bus line 75; From largo Argentina, tramway 8

Meer bezienswaardigheden in Rome

Bekijk alle bezienswaardigheden

De Basilica van St. Petrus en de Vaticaanse Musea

“De officiële staat van Vaticaanstad is de kleinste, onafhankelijke staat in de wereld wat betreft bevolking en geografische locatie. Er zijn geen grenzen of borden waaruit blijkt dat je de grens oversteekt naar Vaticaanstad. Vreemd genoeg word je wel gecontroleerd wanneer je bij de St. Petrus basilica naar binnen wilt.”

Pantheon

“Twee pleinen, rijk aan historie én geheimen. De beste methode is om van de ene locatie naar de andere te gaan via verschillende routes, om er zeker van te zijn dat je alle goed bewaarde en verborgen schatten hebt bewonderd.”

Spaanse Trappen

“De wisseling van heersers en beschermheren, koningen en pauzen hebben de geschiedenis van Rome sterk beïnvloed. Op het plein met de Spaanse Trappen kun je dit zien in de mengelmoes van Franse, Spaanse en Engelse invloeden. Het is een fascinerende plek die geliefd is bij schrijvers en dichters en...liefhebbers van thee en koffie!”