Bezienswaardigheden in Rome

Villa Celimontana

“Een vredige oase in het stadscentrum op de top van de Celio heuvel, op enkele passen verwijderd van het Colosseum. Wandel door de tuin tussen de boxwoods, lauweren, ceders, cipressen, kersen-oranje en palmbomen en artistieke werken. ”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

Deze voormalige wijngaard werd omgebouwd tot een grote tuin met vele artistieke werken die de villa van Mattei's familie omringen. In 1552 behoorde Villa Celimontana tot het reisplan van pelgrims die 7 kerken bezochten in 24 uur en de eigenaar had de royale gewoonte om een grote ruimte beschikbaar te stellen op zijn landgoed voor een rustpauze tijdens de uitputtende tocht.

In 1926 werd de villa heropend als een openbaar park en het hoofdgebouw werd omgebouwd tot museum, de Italiaanse Geografische Gemeenschap. Vandaag de dag kun je door de tuinen lopen en de verborgen fonteinen, beeldhouwwerken, pilaren en een Egyptische obelisk ontdekken. Het park is dagelijks geopend van 7.00 uur in de ochtend tot zonsondergang en bereikbaar per bus. Het is mogelijk om het park te voet te bereiken vanaf het Colosseum langs Via Claudia.

TIP: In de zomer zijn er in Villa Celimontana jazzavonden, speciale evenementen en kunsttentoonstellingen. Breng een picknickmand mee, drink het water uit de fontein en geniet!

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Via della Navicella | Openbaar vervoer: Bus line 81 stops right outside the main entrance on Via della Navicella or line 673.

Meer bezienswaardigheden in Rome

Bekijk alle bezienswaardigheden

Bezoek de Chiostro del Bramante

“Een museum in het charmante cluster van het monumentale complex van Santa Maria della Pace.”

Trevi Fontein

“Elke keer denk ik aan al de wensen die op dit plein uitgesproken zijn de laatste honderd jaar: als je terug wilt keren naar Rome moet je deze plek bezoeken!”

Porta Portese Vlooienmarkt

“Dit is dé zondagsmarkt voor degenen die een ochtend willen doorbrengen tussen duizenden kleurrijke kraampjes. Het is de meest eenvoudige manier om je volledig onder te dompelen in de bruisende sfeer van Trastevere. ”