Bezienswaardigheden in Rome

De terrassen van de Vittoriano

“Op Piazza Venezia, op het kruispunt van de altijd drukke wegen, staat een enorm glinsterend wit monument. Aan het einde van de negentiende eeuw gebouwd ter nagedachtenis van de eerste koning van het Verenigd Italië. De uitzichten over Rome maken dit onbekende monument meer dan waard.”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

Bovenop het monument van Victor Emanuel II ligt Terrazza delle Quadrighe (Terras van de strijdwagen met vier paarden) die bereikt kan worden via één van de glazen liften. Ondanks de spot van de lokale bevolking voor dit marmeren monument (ook bekend als "de typemachine", het "kunstgebit" of de "bruidstaart") biedt het terras een prachtig 360 graden uitzicht over de stad.

Met een hoogte van 80 meter kun je het Colosseum, het Imperiale Forum, de Via del Corso, rivier de Tiber tot het Joodse Ghetto, de Gazometer en - op heldere dagen - de Castelli Romani zien! De bordjes met uitleg zullen precies aangeven waar je naar kijkt. Op het middelste terras (gratis toegang) is het uitzicht niet zo mooi als op het bovenste Quadrigas terras, maar je kunt er de Foro di Cesare en Mercati di Traiano met de Torre delle Milizie bewonderen terwijl je koffie drinkt in de cafetaria.

Het platform is geopend van maandag tot donderdag van 9.30 tot 18.30 uur en van vrijdag tot zondag van 9.30 tot 19.30 uur (andere uren in vakantieperiodes). De toegang is €7 voor volwassenen en €3,50 voor gasten onder de 18 en boven 65 jaar oud. Gratis toegang voor kinderen tot 10 jaar.

TIP: Neem een pauze, met een adembenemend uitzicht, in het café buiten gelegen op het (gratis) middelste terras. In het monument, genaamd Vittoriano of Altaar van het Vaderland, ligt het Museum van Italiaanse Onafhankelijkheid en het Museum van Vlaggen (gratis toegang).

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Piazza Venezia

Meer bezienswaardigheden in Rome

Bekijk alle bezienswaardigheden

Colosseum, Romeinse Forum en Palatino

“Stap terug in de tijd naar het oude Rome!”

Casa delle Letterature

“Het Huis van Literatuur is een cultureel centrum dat zich bevind in de oude Kapel van de Philippine Broeders gespecialiseerd in Italiaanse en buitenlandse literatuur van de twintigste eeuw. Lees hier een boek in je eigen taal, surf op het internet of besteed twee rustige uurtjes in het hart van Rome weg van het geluid van de stad.”

Via Sannio Markt

“De Via Sannio markt bevindt zich in een winkelcentrum vol met boetieks en een winkel met een ruim assortiment genaamd "Coin" (met parfum, kleding, accessoires en huishoudelijke artikelen). Ik loop graag rond op de markt en breng daarna een bezoek aan de nabijgelegen basilica voor een gebed op de Heilige Trap.”