Bezienswaardigheden in Rome

Bezoek de Chiostro del Bramante

“Een museum in het charmante cluster van het monumentale complex van Santa Maria della Pace.”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

Dompel je volledig in de wereld van de Renaissance in dit klooster uit de zestiende eeuw die oorspronkelijk ontworpen werd door Bramante. De locatie is prachtig en ligt op slechts enkele stappen van Piazza Navona op een mooi plein tegenover de Kerk van Santa Maria della Pace.

In het aangesloten klooster, herstelt met behoud van het oorspronkelijke ontwerp, zijn veel bijzondere, hedendaagse tentoonstellingen te zien. Na je bezoek kun je een lunch eten (of het continentale ontbijt of gewoon koffie) in het café op de bovengalerij of in de bistro “Sala delle Sibille”, wiens naam afkomstig is van het bijzondere uitzicht op de fresco die door Raphael gemaakt werd op een muur van de kerk. In deze kamer kun je op elk moment van de dag genieten van opera dankzij een interactieve audio-gids. Het café en bistro zijn vrij toegankelijk en staan los van het museum.

Chiostro del Bramante is geopend op weekdagen tussen 10.00 en 20.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 21.00 uur.

TIP: Mis het sprekende "Pasquino" beeld niet en na een aangename wandeling, het barok meesterwerk San'Ivo alla Sapienza, ontworpen door Francesco Borromini.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Via Arco della Pace 5

Meer bezienswaardigheden in Rome

Bekijk alle bezienswaardigheden

Parco degli Acquedotti

“Wist je dat de Romeinen stromend water hebben uitgevonden? Bekijk hun eerste ingenieursproject bij Parco degli Acquedotti, het paradijs voor liefhebbers van het oude Rome! ”

Spaanse Trappen

“De wisseling van heersers en beschermheren, koningen en pauzen hebben de geschiedenis van Rome sterk beïnvloed. Op het plein met de Spaanse Trappen kun je dit zien in de mengelmoes van Franse, Spaanse en Engelse invloeden. Het is een fascinerende plek die geliefd is bij schrijvers en dichters en...liefhebbers van thee en koffie!”

Colosseum, Romeinse Forum en Palatino

“Stap terug in de tijd naar het oude Rome!”