Bezienswaardigheden in Rome

Piazza Navona

“Het is altijd prettig om op dit plein te verblijven nadat je hebt rondgelopen in het historische centrum van Rome. Rust even uit en luister naar de leuke anekdote over de fontein in het midden.”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

Piazza Navona is een groot plein omringd door elegante woningen, cafés en restaurants. Gebouwd op de plek van het stadion van Domitian, de plek voor "agones" (de spelen). Op het plein kun je drie fonteinen, de Pamphili Paleis en de kerk van Sant'Agnese in Agone bewonderen. De fontein in het midden van het plein is gemaakt door Bernini en heeft een interessante anekdote.

De fontein van de "Vier Rivieren" vertegenwoordigt de Nijl, Danube, Ganges en Rio de la Plata. Een populaire legende zegt dat twee standbeelden werden opgericht om de draak te steken met Borromini, de architect van Sant’Agnese in Agone, de kerk aan de voorzijde. Wist je dat Bernini en Borromini rivalen waren? Eén beeld, dat Amerika uitbeeldt heeft één arm opgeheven alsof het zichzelf van de kerk beschermd, die lijkt om te vallen. Een ander beeld, die de Nijl verbeeldt, heeft een sluier op het hoofd zodat het niet naar het werk van Borromini hoeft te kijken.

Deze anekdote is leuk om te vertellen maar kan eigenlijk niet kloppen omdat Sant’Agnese in Agone vele jaren na de fontein gebouwd is (de sluier is een allegorie om de onbekende herkomst van de Nijl te verbeelden). De Vier Rivieren Fontein bevat een Egyptische Obelisk in het midden die werd gedragen vanaf het Circus van Maxentius. De andere twee fonteinen, respectievelijk del Moro en del Nettuno, geven symmetrie aan het plein.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Piazza Navona

Meer bezienswaardigheden in Rome

Bekijk alle bezienswaardigheden

Via Sannio Markt

“De Via Sannio markt bevindt zich in een winkelcentrum vol met boetieks en een winkel met een ruim assortiment genaamd "Coin" (met parfum, kleding, accessoires en huishoudelijke artikelen). Ik loop graag rond op de markt en breng daarna een bezoek aan de nabijgelegen basilica voor een gebed op de Heilige Trap.”

Parco degli Acquedotti

“Wist je dat de Romeinen stromend water hebben uitgevonden? Bekijk hun eerste ingenieursproject bij Parco degli Acquedotti, het paradijs voor liefhebbers van het oude Rome! ”

Bezoek de Chiostro del Bramante

“Een museum in het charmante cluster van het monumentale complex van Santa Maria della Pace.”