Uitgaan in Rome

Salotto 42

“Een verfijnde plek met een modieus en kosmopolitische sfeer in het hart van Rome. Neem buiten plaats en laat het charmante uitzicht van Piazza di Pietra bezinken.”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

Op een zeer centraal gelegen locatie, tussen de Spaanse Trappen en het Pantheon op een klein knus pleintje genaamd "Piazza di Pietra" (letterlijk het stenen plein), ligt Salotto 42 omringd door de ruïnes van de Tempel van Hadrian. De bar is ingericht met een combinatie van modern en antiek met sofa's uit de jaren vijftig, deco kroonluchters en vele boeken.

Ik raad je aan om hier in de ochtend een cappuccino te bestellen, dan kun je de schilders aan het werk zien nabij de ruïnes. In de middag is het een stuk rustiger en wordt de bar een heerlijk plekje om een kopje thee of koffie te drinken en een gezellig praatje te maken. Het is ook de ideale plek voor een "aperitivo"of een cocktail na het diner in een lounge sfeertje. De clientèle van Salotto is normaal gesproken elegant.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Piazza Di Pietra 42 | Telefoon: +39 6 6785804 | Website: http://www.salotto42.it/

Meer uitgaansgelegenheden in Rome

Bekijk alle uitgaansgelegenheden

Alexanderplatz

“Het is de oudste Jazz Club van Italië (geopend in Rome op 27 september 1984) in een oude kelder in het Prati district, nabij het Vaticaan.”

Spirito

“Deze cocktailbar zit verborgen achter een anonieme deur van de exclusieve broodjeszaak "premiata Panineria Pigneto".”

Enoteca Il goccetto

“Geniet van een glas wijn in één van de eerste wijnwinkels in Rome uit 1983. Enoteca Il goccetto ligt in het unieke decor van Palazzetto del Vescovo di Cervia, daterend uit 1527.”