Winkelen in Rome

Mercato delle Stampe

“Voor fans van vintage boeken en oude prints: de jacht tussen de kraampjes is geopend!”

- Monica woont al sinds 2001 in Rome

In Largo della Fontanella Borghese vind je een beeldschone print- en postermarkt, Mercato delle Stampe. Hoewel het plein maar op enkele passen afstand van het drukke Via Condottia vandaan ligt ademt het een gezellige en vredige sfeer.

Standhouders verkopen hier oude posters en tijdschriften, vintage ansichtkaarten, postzegels, historische foto's, gravures en unieke chromolithografieën van Rome. Je kunt langs de kraampjes lopen en de prachtige verzamelobjecten bewonderen. Het is onmogelijk om een oud snijwerk van Piranesi te vinden maar je kunt er mooie plaatjes van Rome aanschaffen van andere artiesten. Een apart cadeau of een herinnering aan jouw reis om mee terug te nemen!

Je kunt hier komen door bij de Spaanse Trappen, de Via Condotti te nemen, steek de Via del Corso over en ga naar Via della Fontanella Borghese. Het plein aan de rechterkant is Largo della Fontanella Borghese. Geopend van maandag tot zaterdag van 7.30 tot 15.00 uur. 

TIP: Afdingen hoort erbij maar als je weet wat je koopt en de waarde kent overdrijf dan niet!

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Largo della Fontanella Borghese

Meer winkels in Rome

Bekijk alle winkels

Monti district

“Dit district was bijna vergeten maar is nu getransformeerd tot een bruisend gebied vol culturele evenementen en een plek waar de Boheemse leefstijl wordt gevierd door jonge ontwerpers en liefhebbers van vintage.”

Euroma 2

“Je zult grote winkelcentra alleen in de buitenwijken van Rome vinden. De grootste is Euroma 2, gelegen in het Eur district. Dit luxueuze winkelcentrum biedt een brede keuze aan winkels en restaurants, ideaal om te bezoeken op een regenachtige dag!”

Prati en Via Cola di Rienzo

“Deze lange straat loopt van de Tiber rivier tot aan Piazza Risorgimento en staat vol met Italiaanse ketens en leuke boetiekjes die leuke accessoires verkopen.”